Dívenka, která byla postřelena do obličeje, přežila. Stejně jako další starší holčička, kterou při střelbě také zranil. Lidé, kterým ublížil, ale nezabil je, byli nakonec tři. Když se před masakrem snažila utéct žena, zlomila si nohu v kotníku. Dům, do kterého Pardo přišel, patřil rodičům jeho exmanželky.

Vraždící Santa začal na účastníky večírku nejdřív střílet. S sebou měl celkem čtyři poloautomatické pistole. Poté dům podpálil podomácky vyrobeným plamenometem. Požár byl tak silný, že plameny šplhaly až do výšky dvanácti metrů. Hasiči s ohněm bojovali dlouhé hodiny.

Chtěl pláchnout, ale zastřelil se

Pardo ve svém ďábelském plánu uspěl. Policie po uhašení požáru našla 9 mrtvol. Exmanželku, bývalou tchyni a tchána zastřelil. Mladý chlapec uhořel při požáru. U zbylých těl se nedala příčina smrti jasně určit. Poté, co Pardo vykonal dílo zkázy, pláchl.

Podle policie chtěl utéct ze Spojených států. Vyšetřovatelé u něj našli letenku a v přepočtu asi 190 tisíc korun. Nestalo se tak však. Pardo byl nalezen mrtvý v domě svého bratra vzdáleného asi 40 km od místa masakru. Sám se zastřelil. Policisté pak prohlásili, že plánoval zabít i svou matku.

Při rozvodu, po němž přišel o necelých 200 tisíc a psa, totiž stranila manželce. Podle sousedů byl přitom Pardo člověk, který působil velmi příjemně. „Je to naprosto šokující. Byl to ten nejmilejší člověk, jakého si dovedete představit. Vždycky bylo příjemné si s ním popovídat, pořád se usmíval,“ řekla sousedka vraha listu LA Times.

Fotogalerie
10 fotografií