Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nejlepší knížky pod stromeček! O Kristiánovi, od Šípa i mistrů detektivek

/
  • 10. prosince 2018 ● 09:49

    Lámete si hlavu, jakým dárkem potěšit své blízké? Pokud vám docházejí nápady, vsaďte na pěknou knížku! Uděláte s ní radost milovníkům kriminálek, vyznavačům hororů, pamětníkům i romantikům.

  • 1.

    Dlouhý krok do tmy

    Historická detektivka


    Tomáš Bandžuch

    Krimi na motivy skutečných událostí. Na podzim roku 1918 objevila textilní dělnice tělo zavražděné dívky. Závodčí Jindřich Kališ musí vyřešit svůj poslední případ v uniformě c. k. četníka a zároveň první z těch, kdy se bude muset zodpovídat novým československým úřadům.

    Cena: 349 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 2.

    Návod k použití lásky

    Román pro ženy


    Renáta Názlerová

    Terapeutka Tamara Koch, řeší ve své ordinaci problémy lidí, kteří zanedbali pravidelnou údržbu své lásky. Jenže je lehčí radit druhým než sobě. Odbornice na vztahy totiž řeší i svůj osobní problém se dvěma osudovými muži.

    Cena: 299 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 3.

    Vždycky je to manžel

    Příběh s detektivní zápletkou


    Michele Campbell

    Strhující román sleduje historii jednoho neobvyklého přátelství, ve kterém se snoubí láska s nenávistí. Mohou intenzivní city vést až k vraždě? A budou všichni jako obvykle předpokládat, že za zločinem stojí manžel?

    Cena: 349 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 4.

    Kavárna v Kodani

    Román pro ženy


    Julie Caplinová

    Kate žije vysněný život, ale jen do chvíle, kdy jí její přítel ukradne nápad a povýší ho místo ní. Aby to napravila, pokusí se Kate získat nového klienta. Kvůli tomu ale musí jet do Kodaně, navíc s otravnými novináři. Cesta změní život nejen Kate.

    Cena: 339 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 5.

    Chladnokrevně

    Mrazivá detektivka


    Robert Bryndza

    Brutální vraždu muže, jehož tělo bylo nalezeno rozřezané v kufru, vyšetřuje šéfinspektorka Erika Fosterová. O dva týdny dříve bylo ale nalezeno v podobném kufru tělo mladé ženy. Je to náhoda, nebo dílo sériového vraha?

    Cena: 399 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 6.

    Dům fúrií

    Horor


    Madeleine Rouxová


    Plachá Louisa Dittonová utekla ze školy, kde byly kruté tresty na denním pořádku a našla si místo pokojské v penzionu. Jenže brzy zjistí, že zaměstnanci penzionu hostům nabízí svou vlastní temnou verzi spravedlnosti.

    Cena: 398 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 7.

    Sí, vole

    Originální cestopis


    Mozaika cestovních deníků tří Vandráků (Jan Révai, Pavel Liška, Hynek Bernard), kteří jezdí na motorkách po Střední Americe, točí o tom dokument a plní si sen. Potkávají lidi, přírodu, místní kulturu a taky sami sebe.

    Cena: 399 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 8.

    Dokonalá kořist

     Detektivka ze současnosti


    Helen Fieldsová

    Uprostřed edinburghského hudebního festivalu rozetne ostrá čepel břicho charitativnímu pracovníkovi. Nedlouho poté je na dně popelnice nalezena uškrcená učitelka. Policie nemá stopy – dokud se po městě nezačnou objevovat podezřelá graffiti...

    Cena: 369 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 9.

    Díky za fíky

    Humoristický román


    Halina Pawlowská

    Volné pokračování úspěšné knihy Díky za každé nové ráno. Příběh o tom, že vždycky je lepší milovat, než nechat se milovat. A taky o tom, že se láska nedá naplánovat, že někdo není romantik, ani když vidí nejkrásnější místa na světě .

    Cena: 299 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 10.

    Karneval paměťových buněk

    Karel Šíp


    Oblíbený moderátor Karel Šíp s nadhledem představuje témata, která ho zajímají. Jaké geny zdědil po svém tatínkovi? Jakou hodnotu má autogram nebo proč mu řidiči ukazují zdvižený prostředníček?

    Cena: 249 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 11.

    Tisíc tváří Kristiána: Po stopách Oldřicha Nového

     Vzpomínky na hereckou legendu


    Blanka Kovaříková

    Jaký skutečně byl okouzlující milovník a gentleman? O co všechno musel bojovat a jaká tajemství skrýval? Autorka se pokouší s pomocí pamětníků a příbuzných přiblížit jednoho z největších českých herců 20. století.

    Cena: 299 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 12.

    Podivuhodný svět Zdeňka Buriana: Ilustrační tvorba k dílu Julese Verna


    Monografie geniálního českého malíře přináší poprvé pohromadě veškeré dostupné ilustrace, jimiž Zdeněk Burian doprovázel česká a slovenská vydání románů Julese Verna.

    Cena: 1599 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

  • 13.

    Pražské jaro

    Dobový román

    Simon Mawer


    V létě roku 1968 zavede prázdninové dobrodružství dva studenty z Oxfordu do socialistického Československa. Ocitají se ve víru dění, jehož úhelnými kameny jsou nejen politické události, ale také láska a zrada.

    Cena: 399 Kč

     

    Autor: archiv Blesku

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy