19. září 2019
Svátek slaví Zita, zítra Oleg

Ty nejlepší vánoční perníčky: 5 osvědčených tipů, jak na ně! Začít byste měli už dnes!

/
  • S pečením vánočních perníčků musíte začít včas, potřebují změknout.
    30. listopadu 2018 ● 11:12

    Je nejvyšší čas začít péct cukroví na Vánoce!  K tradičním druhům  patří i vánoční perníčky. Máme pro vás pět rad našich babiček, jak mít ty nejlepší. Voňavé, měkké a k snědku i na pohled!

  • 1.

    Začněte včas

    U perníčků je potřeba vždy myslet na to, že potřebují čas na odležení, aby změkly a byly krásně vláčné. Perníčky musí být kromě dokonalého nazdobení také správně měkké. Nikdo si na nich nechce při vánočním mlsání vylomit zub. S pečením proto začněte už první adventní víkend.

    S pečením vánočních perníčků musíte začít včas, potřebují změknout.

  • 2.

    Med a koření je základ

    Kouzlo perníčků spočívá ve vyvážené chuťové kombinaci všech přísad. Nejdůležitější je kvalitní med. Doporučuje se především med medovicový pro svoji tmavou barvu a výraznou chuť. Neméně důležitá je i směs koření, která je pro perníčky typická. Pokud chcete mít nejvoňavější perníčky, připravte si směs koření samy v hmoždíři nebo mlýnku na mouku. Budete potřebovat mletou skořici, hřebíček, nové koření, černý pepř, mletý zázvor, anýz a badyán.

    S pečením vánočních perníčků musíte začít včas, potřebují změknout.

  • 3.

    Nechte těsto odpočívat

    Hotové perníkové těsto je potřeba nechat důkladně odležet v lednici, čím déle tím lépe, všechny ingredience budou mít dostatek času se uvolnit a dokonale provoní těsto. Některé recepty uvádí, že těsto může odpočívat v lednici i týden. Odležené těsto postupně odebírejte z lednice a vyválejte na 3 až 4 mm.

    S pečením vánočních perníčků musíte začít včas, potřebují změknout.

  • 4.

    Jen do zlatova

    Zapomeňte na pečící papír, perníčky je lepší péct na tukem vymazaném plechu. Papír se často krabatí a upečené perníčky jsou pak deformované. Perníčky vkládejte do předem vyhřáté trouby a pečte na 175 °C až „chytnou“ světle zlatou barvu. Pozor, pokud je upečete příliš, nebude se jim chtít měknout.  Abyste dosáhli co největšího lesku, upečené perníčky potřete bílkem nebo celým vejcem rozmíchaným s mlékem.

    S pečením vánočních perníčků musíte začít včas, potřebují změknout.

  • 5.

    Nechte změknout

    Vychladlé perníčky naskládejte do plastové krabice spolu s rozkrojeným jablkem. Perníčky nasají vlhkost a do Vánoc krásně zvláční. Perníčky ozdobte přibližně týden před Štědrým dnem.

    S pečením vánočních perníčků musíte začít včas, potřebují změknout.

Vánoce

Vánoční tipy

Vánoční inspirace Vánoční dárky Cukroví Vánoční recepty Vánoční tradice Kam na Vánoce Koledy Vánoční filmy

Víme, jaký dárek pro muže i ženy, kam na vánoční trhy nebo výlet, jakou si vybrat vánoční dekoraci a ozdoby, jaký stromek a adventní věnec. Známe recept na nejlepší rohlíčky, linecké nebo pracny, na kapra i vánočku. Dáme vám tipy na pohádky a koledy. Poradíme vám, kam o k moři nebo na hory (přibalte vánoční svetr). Teď už zbývá jen rozeslat vánoční přání.

Vánoční zprávy

Vánoční trhy v Drážďanech Vánoční trhy ve Vídni

Sledujeme pro vás i jak se na vánoce chystají oblíbené celebrity. Nebo zda vám pošta doručí dárky pod stromeček včas.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy