Co se dozvíte:

● Které těstoviny byly nejchutnější?

● Z jaké mouky se vyrábějí?

● Mohou konkurovat prémiovým značkám?

Vařte je »al dente« a nepřiberete

»Al dente« je italský termín pro uvařené těstoviny, které nejsou zcela měkké a při skousnutí jsou trochu tvrdé. Doslovně to znamená »na skus«. Kromě toho, že si na tuto přípravu potrpí milovníci italské kuchyně, mají takto uvařené těstoviny nižší glykemický index než těstoviny uvařené doměkka, takže jejich konzumací nepřiberete.

Vymysleli je Arabové

Každý ví, že tradičním jídlem italské kuchyně jsou těstoviny. Italové »vynalezli« celou řadu druhů a rozšířili je do celého světa. Jenže jejich přípravu prý nevymysleli. I když je původ těstovin mezi historiky opředený nejasnostmi, nejpravděpodobnější verze je, že se těstoviny na Apeninský poloostrov dostaly díky Arabům, kteří znali a jedli těstoviny již půl století předtím, než italský cestovatel Marco Polo navštívil Orient.

Video
Video se připravuje ...

Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily? 

Fotogalerie
4 fotografie