Pokud patříte k těm, kteří si bramborový salát bez hrášku neumějí představit, pak si nenechte ujít páteční test! Potravinový Sherlock nechal laboratoř Eurofins zkontrolovat jakost 10 značek konzerv z obchodů. A nebude chybět ani ochutnávka hrášků senzorickými odborníky z Vysoké školy chemicko-technologické v Praze.
Kterou plechovku je lepší nechat v obchodě a která konzerva by vám v nákupním košíku rozhodně neměla chybět? To se dočtete už v pátečním vydání tištěného Blesku a na Blesk.cz.
Co se v testu dočtete?
● Co se pod víčkem konzervy skutečně ukrývá?
● Která značka je nejchutnější?
● Do které plechovky vmáčkl výrobce nejvíce hrášku?
Století s hráškem
Bramborový salát je ozdobou vánoční tabule každé domácnosti. V některých rodinách se recept na jeho přípravu dědí z generace na generaci. Přátelé a i celé rodiny si saláty navzájem ochutnávají a hodnotí, který je nejlepší. Někteří si nedovedou představit bramborový salát bez hrášku, jiným se protáčejí panenky jen při zmínce této ingredience. Ať už patříte k té či oné skupině, hrášek se ve vánočním salátu se objevoval už začátkem 20. století. Příkladem může být recept z roku 1947 v Knize rozpočtů a kuchařských předpisů známé autorky Marie Janků-Sandtnerové. Její unikátní recept najdete v pátečním vydání tištěného Blesku a na .
Bramborový salát: recept a postup, jak na to