První ranou byl masakr v lesích u Katyně. Před 70 lety tu ruská tajná policie zavraždila 22 tisíc důstojníků polské armády.

Druhou ranou byla smrt papeže Jana Pavla II., který byl symbolem všech Poláků, v roce 2005.

Třetí ranou je pád letadla, ve kterém se letěli poklonit vedoucí polští představitelé památce zavražděných v Katyni.

Tři rány osudu, všechny v době, která má být oslavou vítězství života nad smrtí.

Je třeba pokory před symboly. Události poslední doby jsou tak zásadního rázu, tak přítomné, hluboké a plné symboliky, že je třeba právě v těchto dnech zvedat oči k nebi, zahalenému mrakem z ďáblovy sopky, co nejčastěji. Je jen jediná odpověď na to, co se děje. Tou odpovědí je modlitba.

Poslední symbol - Sopka s tváří démona!

Scéna z apokalyptického hollywoodského filmu: Letadla prezidentů světových velmocí vlétají do obrovského sopečného mraku a v plamenech se řítí k zemi. Vlády se následně hroutí jak domečky z karet, Země se ocitá v chaosu, vládne anarchie a zmar. Prvním článkem řetězce těchto strašlivých událostí je mlha a osudová chyba pilota jménem Arkadiusz.

Video
Video se připravuje ...

Islandská sopka chrlí popel a lávu youtube.com

Zpátky do reality: Islandská sopka, jejíž mrak krátce po tragické smrti polského prezidenta a politickým špiček, paralyzovala nebe nad Evropou, má jméno, které zní jako zaklínadlo: Eyjafjallajökull.

Na satelitních snímcích kráteru sopky vidíme stíny, které se skládají ve tvář zla, ve tvář, která se směje. Jestli existuje ďábel, jehož jméno bylo předpovězeno, mohl se jmenovat právě takhle: Eyjafjallajökull a povstal z ledu.

Památce polského prezidenta Lecha Kaczynského se mají v neděli přiletět poklonit prezidenti, státníci a intelektuální špičky. Zatím to vypadá, že nepřiletí nikdo, ale celá Evropa bude ochromená, ztichlá, zahalena do smutečního mraku ze vzdálené sopky, jejíž jméno nikdo neumí ani vyslovit. Polskou tragédii si tak připomene každý, kdo v následujících dnech zvedne oči k nebi.