Zarmoucený vyšel z domu, v očích se mu zrcadlila tragédie, ke které došlo v pátek ve dvě ráno na sjezdovce ve Špindlerově Mlýně. „Nevím nic víc, než se psalo v novinách,“ hlesl o synově smrtelné nehodě při nočním bobování Václav Drobný starší.

Kolaps

Zatímco on hned v pátek jel do krkonošského střediska pro Václavovo auto a věci, jeho paní se po úmrtí jediného dítěte zhroutila. „Je v nemocnici na prášcích,“ přiznal otec kapitána mistrů Evropy do 21 let z roku 2002.
Zrak měl při tom upřený na chodník před domem, kde se na památku Václava shromáždilo několik svíček. „Jedna je od fotbalistů z Třeboradic, kde teď hrál a trénoval, další pak asi od souseda,“ vypočítával.

Čekání na pitvu

 Václav starší teď čeká, až mu někdo řekne, co se přesně stalo. „Musíme počkat na výsledky pitvy. Nikdo to neviděl. Prý jel až za ostatními, kteří ho pak jen slyšeli a šli hledat,“ vzpomíná na osudnou noc. Několik hodin po neštěstí kontaktoval i Ndeshi, namibijskou modelku, se kterou má fotbalista syna Sebastiana (3). „Vycházíme spolu dobře. Teď tu byla se Sebastianem na Vánoce,“ uvedl otec.

S africkou kráskou však Václav už tři roky nežil a o jiné známosti neměli rodiče ponětí. „Do ženských jsem se mu nemotal,“ dodal pan Drobný.

Fotogalerie
11 fotografií