Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U Horské Kvildy zahynul běžkař (†50): Muže našli turisté

Na horách zemřel asi padesátiletý běžkař
Na horách zemřel asi padesátiletý běžkař  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
29. prosince 2012
17:14

Letošní zima si vyžádala první oběť na Šumavě. Nedaleko Horské Kvildy zemřel asi padesátiletý běžkař, kterého padl do bezvědomí a nepodařilo se jej už oživit. 

Asi padesátiletý běžkař v sobotu zemřel nedaleko Horské Kvildy. Jde o první oběť letošní zimy na Šumavě. Muže v bezvědomí našli náhodní turisté; jim a následně ani záchranářům se ho už nepodařilo oživit.

Vzhledem k tomu, že muž zřejmě zkolaboval beze svědků, prošetřuje okolnosti jeho úmrtí policie. Informoval náčelník šumavské horské služby Michal Janďura.

Hlášení o nálezu muže v bezvědomí dostal dispečink horské služby v 10:45. "Problém byl v tom, že nám turisté, kteří muže našli, udali špatnou polohu. Ve skutečnosti byli o deset kilometrů dál," uvedl Ondřej Zeman z horské služby. Záchranáři ztratili hledáním zraněného asi 20 minut. Po neúspěšné resuscitaci pak lékař na místě konstatoval jeho smrt.

zlymikes ( 29. prosince 2012 18:22 )

alenkarandlikova ( 29. prosince 2012 17:24 )

Zdravim. Mezi lidma ted koluje novinka, jak si privydelat na internetu par penez. Je to na - www.CerveneCerna.Borec.cz - Ja si takto vydelavam uz pres mesic a nemuzu si to vynachvalit, stejne jako znami, kteri mi to poradili Doporucuji to omrknout rychle, protoze brzy to uz nebude mozne!

Zobrazit celou diskusi