Jejich tažení olympijským turnajem v Londýně přilákalo fanoušky k televizním obrazovkám a zpopularizovalo beach volejbal. Z dvojice Maki a Kiki se rázem staly hvězdy. Jedny z nejzářivějších na českém nebi za uplynulý sportovní rok.

Jak a kde tráví Markéta Sluková a Kristýna Kolocová vánoční svátky? Na soustředění v Africe!

Na sklonku roku nabírají fyzičku a ladí formu v Jihoafrické republice. Od rodin však zcela odříznuté nejsou. Za Markétou přijeli na svátky rodiče, Kristýna se chystá domů na konci prosince.

"Upřímně řečeno, nám zima ani moc nechybí. Jen ta vánoční atmosféra je tu úplně jiná, dost nezvyklá…," nechaly se volejbalistky slyšet v rozhovoru pro web aktualne.cz.

I s tím se však volejbalové krásky vypořádaly. "Do Afriky jsme (Markéty maminka) dovezly několik typicky českých věcí – ozdoby, české koledy..," prozrazuje Kristýna. Stromeček také sehnaly, jen ta večeře se musela obejít bez typického české jídla - kapra.

Čas však nadešel i na bilancování. Rok 2012 znamá velký mezník v jejich kariéře. A splněný sen - díky olympiádě. Jaké jsou dalšé cíle? "Profesní cíle jsou jasné – hrát co nejlépe, být v top 10 ve světě a zúčastnit se nějakého toho semifinále, které nám v roce 2012 několikrát o kousek uniklo. A soukromé? Být šťastné, spokojené a hlavně zdravé. A to přejeme i vám všem," dodávají v rozhovoru pro Aktuálně sympatické sportovkyně.

Fotogalerie
4 fotografie