Během tří let udělal z Kristýny Kolocové a Markéty Slukové světový top pár, který ohromil na londýnské olympiádě. A to nejen v pomyslné soutěži krásy, ale především parádním 5. místem. Není divu, že se kolem Nausche jako supi slétly nejbohatší světové federace.

„Nizozemci mu dokonce nabídli milion eur ročně,“ prozradil zdroj Blesku. „Ano, nabídku dostal, a to nejen od nich. Částku se však nehodí zmiňovat. Ale byla obrovská,“ potvrdila Markéta Sluková, která je nejen Simonovou svěřenkyní, ale také životní partnerkou.

Láska

A tak v rozhodování rakouského kouče hrála velkou roli i láska. „Částečně asi jo,“ s úsměvem řekla za Maki její parťačka Kiki. Výsledek? Celý tříčlenný tým (a také fenka Amy Markéty a Simona) se teď připravuje na další sezonu v jihoafrickém Kapském Městě. Ani 25 milionů korun je nerozdělilo.

„On je Simon velký srdcař a miluje tenhle sport i náš tým. Tři roky pracoval výrazně pod platem, který by měl dostávat, takže pochybuju, že by nás opustil kvůli penězům. Takový on není, to já vím,“ vysvětlila Maki.

Nikdy proti nám

Našly by se ale i další důvody, proč Nausch Nizozemce vyprovodil s nepořízenou. „Oznámil jim, že i kdyby to vzal, nikdy by nekoučoval proti nám. Jsme jeho srdeční záležitost a neřekla bych, že to je jenom tím, že jsme spolu ve vztahu,“ tvrdí Markéta.

Navíc díky úspěchu na olympiádě se českým plážovým volejbalistkám o trochu zlepšily podmínky. Doby, kdy si nemohly dovolit, aby s nimi Simon spal na hotelu, jsou snad pryč. „Ale i kdyby ta situace byla jiná, finančně horší, tak by měl obrovský problém nás opustit,“ uzavírá Kristýna.