Pokladna, to je taková duše každého mančaftu. Přispívají do ní více méně všichni hráči. Platí se zápisné za první odehraný zápas, za vstřelený hattrick... Položek je nepočítaně a v klubu, jako je Sparta, vybere zvolený pokladník za rok pěkný balík peněz, z nichž se například cáluje rozlučka na konci sezony. Ve Spartě měl tuhle funkci léta na starosti mazák Řepka. Jenže když před rokem dostal na Letné padáka, neobtěžoval se nastřádaných 400 tisíc předat svému nástupci.

Mají na něj pifku

„Kluci se už rok marně snaží z něho ty prachy dostat,“ řekl dobře informovaný zdroj Blesku, který si přál zůstat v anonymitě. Hráči mají na bývalého kapitána pořádnou pifku, ale prý mu nechtějí udělat veřejnou ostudu. Rovněž vedení Sparty odmítlo celou záležitost komentovat. Každopádně Řepka bývalým spoluhráčům prý už několikrát slíbil, že jim peníze vrátí, ale nikdy slovo nedodržel.

Vymlouvá se

„Vymlouval se, že kvůli rozvodu s manželkou nemůže dělat žádné fi nanční machinace a tak podobně. Když hrály Budějovice na Letné, nechal se dokonce před sparťany zapírat v kabině, aby jim nemusel vysvětlovat, proč jim peníze pořád nedal,“ dodává zdroj.

Řepka údajně oproti obvyklým praktikám ani pořádně nevedl žádné účetnictví, takže spoluhráči často neměli přehled, kolik a za co se z týmové kasy utratilo. Řepka se včera nechtěl k celé věci vyjadřovat. „Ať se ten, kdo vám ty informace poskytl, pod ně podepíše svým jménem. Do té doby k tomu nemám co říct,“ odvětil Blesku.

Fotogalerie
3 fotografie