Že módní molo není jen pro vyžehlené štíhlé modelky, dokazují již devátým rokem senioři z centra RoSa v pražských Kobylisích. Ve čtvrtek se předvedli na módní přehlídce, kterou pojmenovali „Vítejte v džungli.“ Asi dvacet modelů a modelek se prošlo po mole v oblečení s exotickou tématikou od Fashion Charity Shopu, charitativního second handu, který podporuje rodiče samoživitele. Patrony letošního ročníku se stali herečka Eva Hrušková a její partner Jan Přeučil.

Módní přehlídka je v RoSe již zavedenou akcí, na kterou se všichni celý rok těší. „Na začátku to byl jen takový nápad, dnes je z toho profesionální akce, která baví nejen obyvatel RoSy, ale i návštěvníky. To je na tom to nejlepší, naplňuje se myšlenka propojení generací. I děti a příbuzní seniorů vidí, jak jsou jejich rodiče či prarodiče spokojení,“ říká Anna Ježková, zakladatelka Rezidence a Centra RoSa.

O modely a modelky se postaraly profesionální maskérky, o výzdobu a květiny pro modelky zase sociální podnik Aranžérie, který zaměstnává lidi s epilepsií. Klienti centra RoSa se tak při chůzi po červeném koberci mohli cítit jako skutečné hvězdy. Na pomyslné molo vyrazili vždy po dvojicích v doprovodu známých či příbuzných. Moderátor vždy každého uvedl jménem a následně publiku krátce představil jejich zájmy, povolání, které dříve vykonávali a také několik perliček z jejich bohatých životů.

Video
Video se připravuje ...

Módní přehlídka v centru RoSa Blesk

Modelkou až do stovky?

Nejstarší modelkou letos byla paní Radmila Janíčková, která v červnu oslavila 93. narozeniny. „Jsem velmi aktivní člověk. Každý den cvičím, bohužel i přes to díky úrazům musím k chůzi používat francouzské hole. Do 75 let jsem pracovala, do 88 let řídila auto. Módní přehlídka je pro mě každý rok příjemným zpestřením, a i v tomto věku se vždy ráda jako modelka zúčastním. Můj cíl je chodit přehlídku až do sta let. A když mi nebudou sloužit nohy, nechám se vyvézt na vozíčku,“ řekla publiku s úsměvem Radmila Janíčková během svého vystoupení.

Eva Hrušková s Janem Přeučilem se módní přehlídky v centru RoSa zúčastnili již potřetí a podle svých slov rozhodně ne naposledy. „Velice se mi tady líbilo. Líbí se mi, že dámy, které jsou přeci jen letitější než já, jsou aktivní a vypadají moc hezky. My jsme tu se synem před několika měsíci hráli divadelní představení, přišly se na nás podívat děti ze školy, ale i několik dam odsud z RoSy. Hrozně se mi líbilo, že byly nádherně upraveny a oblečeny, jako by šly do Národního divadla. Zkrátka je to tady úžasné a má to tady úroveň, bylo to skvělé odpoledne,” řekla Blesku Eva Hrušková.

Klienti centra i publikum se mohli těšit také z doprovodného programu. O ten se postarala zpěvačka Marie Rezlerová, která zazpívala několik svých písniček ale i několik známých hitů. Zazpívala ale i Eva Hrušková, k ní se připojilo i téměř celé publikum a všichni tak společně zavzpomínali na mládí. Její manžel Jan Přeučil zase na úvod a na závěr celé akce pronesl pár veršů svým impozantním nezaměnitelným hlasem.

Fotogalerie
59 fotografií