Zákazníci v novém Máji najdou například supermarket Tesco, lékárny, drogerie, kavárny, obchod s kosmetikou či prodejnu vína. Třetí a čtvrté podlaží nabídne multifunkční zábavní prostor se zaměřením na děti starší 12 let, páté podlaží bude věnováno především rodičům s malými dětmi a šesté podlaží bude sloužit mimo jiné školám a školkám a bude se věnovat historii Prahy.

Na fasádě budovy bude podle tiskové zprávy umělecké dílo sochaře Davida Černého - dvě několikametrové pohyblivé plastiky motýlů, jejichž trupy budou tvořit nápodoby stíhaček spitfire. Dílo by se tak mělo stát poctou československým letcům bojujícím v druhé světové válce. Černý však podle serveru Seznam Zprávy autorství díla popřel. Podle občanského sdružení Klub Za starou Prahu jde o příklad typického kýče.

Na budově jsou dokončeny hrubé stavební práce a řemeslníci pracují na nájemních prodejnách. Vzniká také pasáž s takzvaným křišťálovým nebem a eskalátorová hala.

Obchodní dům na rohu Spálené ulice a Národní třídy vznikl na místě novogotického Šlikova paláce podle návrhu Miroslava Masáka, Johna Eislera a Martina Rajniše z libereckého ateliéru SIAL, který v roce 1968 založil autor ještědského vysílače Karel Hubáček. Máj se zákazníkům otevřel 21. dubna 1975. V roce 2006 ho prohlásilo ministerstvo kultury dům kulturní památkou.

Fotogalerie
21 fotografií