Smutnou zprávu na svých sítích zveřejnila TSK v úterý 13. února. „Dnes bohužel přišla pro nás všechny velice smutná zpráva. Náhle nás opustil generální ředitel a předseda představenstva Jozef Sinčák. Zemřel ve věku 54 let. Rodině a pozůstalým tímto vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ uvedla TSK. Sinčák přitom před necelým měsícem oslavil teprve 54. narozeniny. Co přesně se stalo, TSK neuvedla. 

Řada lidí ihned rodině vyjádřila upřímnou soustrast. „Je mi to moc líto. Sloužil městu a jeho obyvatelům. Skvělý člověk i manažer. Jsme mu za hodně vděční,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha Sobě). „Pokud mohu soudit, pan Sinčák odvedl pro Prahu velký kus práce. Čest jeho památce a upřímnou soustrast všem pozůstalým,“ uvedl někdejší zastupitel magistrátu za Prahu Sobě Martin Benda.

Sinčák měl vystudovanou Matematicko-fyzikální fakultu Univerzity Karlovy, kde získal magisterský titul, a také Pražskou mezinárodní manažerskou školu, z níž si odnesl titul MBA. V 90. letech pracoval pro Československou obchodní banku, na počátku 21. století odtud odešel do ING Investment, kde byl od září 2005 generálním ředitelem. „V letech 2009-2018 zastával vrcholné funkce v oblasti letectví. Nejprve ve společnosti Letiště Praha a následně pět let vedl České Aerolinie, kde stál za změnou obchodního modelu a dovedl společnost k provoznímu zisku. Současně se podílel na jejich privatizaci a konečném odprodeji skupině Travel Service/Smartwings,“ uvedla TSK. 

Generálním ředitelem a předsedou představenstva TSK byl od dubna 2019, tedy necelých pět let. „Zde z pozice generálního ředitele pracoval na úspěšné restrukturalizaci společnosti. Za jeho působení došlo k její profesionalizaci i přenesení procesů ze soukromého sektoru a zahájení mnoha dlouhodobě neřešených oprav významných dopravních objektů, jako je Barrandovský most, Libeňský most a mnoho dalších,“ dodala TSK.

Fotogalerie
18 fotografií