Po covidové pauze opět sál Obecního domu zaplnili krásně odění hosté, aby si užili jubilejní 20. ročník reprezentativního plesu hlavního města a Obecního domu. Kromě pražských politiků dorazila i zpěvačka a modelka Jitka Boho. Ta reportérce Blesku prozradila, že pohádkové šaty s vlečkou má půjčené ze salónu na Národní a doprovází ji partner. „Bavili jsme se o tom, že jsme spolu ještě nikdy netančili klasický tanec, já jsem nechodila ani do tanečních, já za sebe neručím, ale pokud se na to cítí, tak budu ráda, když mě vyzve, a ráda si zatančím,“ uvedla. 

Pozvání přijal i ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti). „Je to moc krásný, myslím si, že pořádání plesu je krásná tradice. Potkal jsem tady několik dobrých přátel z politiky, z Pirátů, tak jsem rád že můžeme dnešní den společně prožít,“ uvedl Lipavský. Prozradil, že naposledy na pražském plese byl za primátora Zdeňka Hřiba. 

Kurz spánku a italštiny? 

První tanec zatančil pražský primátor Bohuslav Svoboda. „Rozhodl jsem se, že to bude waltz, dnes dopoledne jsme s manželkou zkusili asi šest taktů," řekl, že se příliš na úvodní tanec nepřipravoval. Svoboda také prozradil, že byť je ples společenskou událostí, kde se má tančit a užívat si, tak i trochu pracuje. „Jsou tu starostové městských část, tak samozřejmě i práci probíráme,” řekl. Největším tématem, které se v Praze v současné době řeší, je podle něj doprava. Při rozhovoru na sebe i práskl několik zajímavostí. Například, že hrozně rád spí, když může. „Můj rekord je 16 hodin,” řekl. Málokdo také ví, že pražský primátor Bohuslav Svoboda mluví perfektně italsky. 

Video
Video se připravuje ...

Bohuslav Svoboda na plese v Obecním domě. (2. prosince 2023) Blesk.cz - Martina Pospíšilová

Fotogalerie
26 fotografií