Práce na rekonstrukci zdi dělníci zahájili v létě 2021, nakonec se proti původnímu plánu prodloužily. Součástí prací byla podle mluvčí i historická studie, díky které podoba odkazuje na původní městské historické prvky. „Projekt opravy navíc respektuje historickou technologii, kterou byla zídka ve 14. století postavena – stejně jako Karlův most – na dřevěných roštech umístěných na dně Vltavy," doplnila. Do okolí zdi také radnice nechala umístit pítko, devět laviček a nové koše.

Původně se měla zeď začít opravovat v roce 2015, tehdejší vedení radnice však projekt zastavilo kvůli odporu obyvatel proti likvidaci vzrostlých kaštanů. Jejich kořenový systém byl se zdí prorostlý a úplné nahrazení konstrukce, které původně doporučil stavebně technický průzkum, by se bez odstranění stromů neobešlo. Oprava byla nakonec provedena tak, že stávající stěna byla spojena s okolním terénem a kořeny.

Jsem ráda, že se zahrada s unikátním výhledem konečně opět otevřela veřejnosti. Za životní prostředí jsem také ráda, že ačkoliv řešení nebylo jednoduché, zachovaly se všechny krásné vzrostlé kaštany," uvedla místostarostka Kateřina Klasnová (Rezidenti 1).