Bilou se ztratil 16. října kolem půl druhé odpoledne. Jeho majitelé zrovna byli na cestě k autu, když se rozhodli na chvíli z vodítka štěnátko pustit. „Procházeli jsme kolem pasoucích se krav, které každé léto postupně spásají porost louky a průběžně se přemisťují v rámci louky na nová nespasená místa. Najedou Bilou vypísknul, dostal ránu od elektrického ohradníku, lekl se a začal bezhlavě utíkat pryč směrem k sídlišti. Hned jsem se rozběl za ním, nereagoval na volání, pískání, na nic,” řekl David Gerstendorfer pro Blesk.cz, majitel štěnátka. 

Pročesali každý kout

Rozjelo se pátrání. Na louce, v lese kolem Doubravky, kolem rybníků Písáku a Čeňku a v širokém okolí hledalo do doby, než nastala tma, dalších sedm hodin hledalo asi 15 lidí. Bezvýsledně majitelé hledali i další dny. Ztracení Biloua nahlásili na policii, do útulku v Troji, oslovili i veterináře, obchody s chovatelskými potřebami... „Založili jsme na FB skupinu, kam se přidávalo čím dál více lidí, kteří chtěli s hledáním pomoci. Množství lidí, kteří se do hledání zapojili mne opravdu překvapilo. Lepili letáky, hledali venku se svými psy, přicházeli s nápady, co ještě udělat,” popsal s velikou vděčností majitel Biloua David.

Pomáhal i dron s termovizí, který nabídla Irena Křesáková se svým spolem „Zachraň srnče před sekačkou – Kladensko“, a to úplně zdarma. Výsledek to žádný ale také nepřineslo. Majitelé boj nevzdávají a po svém milovaném štěněti pátrají dál. Příběh Biloua sdíleli i slavné osobnosti na svých sítích jako Tereza Brodská a Tereza Pergnerová, Marta Jandová i spousta dalších.

Šťastný konec

„Přes všechno zlé, přes všechnu bolest, kterou nám ztracení našeho miminka přináší, mám i radost, že jsou stále mezi námi lidé, kteří se snaží pomoci, věnují svůj volný čas cizím lidem  a není jim lhostejný osud jednoho štěněte. Samozřejmě si přejeme, abychom Biloua našli a vrátil se domů, ale byli bychom i vděční za informaci, že ho někdo má u sebe, že je v pořádku, i kdyby  ho třeba nechtěl vrátit. Ta nejistota a bezmoc jsou nejhorší a asi jsem ještě nezažili tak těžké období,” řekl Blesku majitel Biloua. A přání se vyplnilo! V úterý večer přišla radostná zpráva, Bilou se našel. „Tak Bilou je doma. Proběhl jsem celej Čerňák a podařilo se, až když přijela Veronika, náš anděl strážný. Je šíleně hubenej, má odřený packy a čumáček, ale jinak je ok. Ještě zajedeme na veterinu," napsal jeho majitel na sociální sítě Jakub a moc děkoval všem, kteří se na pátrání podíleli.

Fotogalerie
22 fotografií