Jen v málokteré světové metropoli žije tolik psů jako v Praze. Na 500 kilometrech čtverečních žije asi 90 tisíc registrovaných psů, další jsou pak v metropoli ilegálně, protože jejich páníčci je nenahlásili úřadům. S tak vysokým počtem čtyřnohých přátel se ale pojí i řada problémů. Kromě výkalů na ulicích a počůraných zdí se objevují i mnohem horší případy.

Ukousnutý prst!

Své o tom ví i obyvatelé pražských Řep, které už několik let terorizuje nepřizpůsobivý občan se svým staffordem. Došlo k několika napadení jak psů, tak lidí. Poté, co pes jednoho muže pokousal tak, že mu dokonce ukousl část prstu, bylo na majitele podané trestní oznámení.

„Tento případ jsme před více než rokem evidovali a bylo to řešeno jako ublížení na zdraví, které se řešilo soudní cestou. Z jakého důvodu mu pes nebyl odebrán, je otázkou tedy opět na soud. Zřejmě nebylo v soudním líčení o tomto kroku rozhodnuto,” uvedl tiskový mluvčí Richard Hrdina.

Trable pokračují

A tak nezodpovědný chovatel terorizuje své okolí dál a místní si už neví rady. „My jsme jedni z napadených, našeho psa nám pokousal dokonce 2x, bohužel u toho prvního nikdo nebyl kromě nás. Neskutečné je, že při výpovědi na PČR, jsme se už tenkrát dozvěděli, že to je známá firma, a přesto, co už se kvůli tomu »dementovi všechno stalo, je ten člověk v absolutním klidu, dál si vesele chodí po Řepích a nikdo i přes veškeré snahy s ním nic nezmůže,“ svěřila se v sousedské facebookové skupině Klára H.

Do boje se zapojila i starostka městské části Alena Kopejtková (ODS) „Bohužel, jako představitelka samosprávy nemohu zasahovat do výkonu státní správy, kam spadají i přestupky a mohu v této věci konat v podstatě jako každý jiný občan. V předchozím případě napadení stejným psem jsem na pana V. M. podala trestní oznámení, to mi však bylo shozeno. Do přestupkového řízení vedeného naším úřadem jsem nemohla zasahovat, byť jsem se právníkovi úřadu alespoň snažila právně argumentovat, že jeho rozhodnutí je špatné. Sama jsem se pak rozčilovala, protože jsem nedokázala pochopit, že si neuvědomuje, že tento pes a jeho „páníček“ jsou velice nebezpeční.“

„Nyní máme novou právničku a já udělám opět vše, co je legálně v mých možnostech, aby se tato záležitost jednou pro vždy vyřešila. Díky všímavému kolemjdoucímu mám k dispozici videa, kde pan V. M. dokonce vyhrožuje policistovi násilím. Již jsem v této věci kontaktovala policii,“ dodala. Celá věc je o to divnější, že právě městská část by potřebnými mechanismy k tomu, aby psa majiteli zabavila, měla disponovat.

Fotogalerie
5 fotografií