Celé drama se odehrálo v pondělí 25. září. „Policisté z pohotovostní motorizované jednotky vyjížděli do Pernerovy ulice v Praze 8, kde se dle oznámení nacházela dvojice, která měla být pod vlivem drog, a bylo zřejmé, že odjede vozidlem,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová, jak vše začalo.

Když hlídka do ulice přijela, všimla si zaparkovaného auta, u nějž stojí muž, který právě vyměnil kolo. Jeho reakce byla nečekaná - když si totiž policistů všiml, vyměněné kolo nechal na místě, sedl za volant a prudce sešlápl plyn. „Policisté mezitím stihli ještě vylustrovat registrační značku vozidla a zjistili, že je odcizená. O všech zjištěných skutečnostech policisté informovali své kolegy v terénu cestou operačního důstojníka a ti hned vyrazili na pomoc,“ uvedla mluvčí. 

Řidič se řítil Molákovou ulicí, vjel dokonce na kruháč v protisměru, zastavit odmítal. Značky ho nezajímaly a svou divokou jízdou ohrozil řadu dalších lidí! Dojel až do Sokolovské ulici, kde odbočil do jednosměrky. Tam i se spolujezdkyní začali utíkat. „Ženu policisté ihned doběhli a řidič se jim mezitím schoval do nedalekého autoservisu. Tam ho policisté nalezli a za užití donucovacích prostředků zpacifikovali a omezili na osobní svobodě,“ popsala Siřišťová.

Muž jim tvrdil, že jediné, proč ujížděl, je to, že nemá řidičák. Ovšem to nebyla úplná pravda. „Policisté lustrací výrobního čísla u vozidla zjistili, že bylo týden odcizené v pražských Kbelích a navíc bylo osazené taktéž kradenými registračními značkami z jiného vozu. Dále vyšlo najevo, že osmadvacetiletý řidič nikdy nevlastnil řidičský průkaz a policistům se odmítl podrobit testu na drogy,“ dodala mluvčí. Muž skončil na služebně, je podezřelý z neoprávněného užívání cizí věci.

Video
Video se připravuje ...

Policistům ujížděl řidič bez řidičáku a v kradeném autě. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie