Drama se odehrávalo v sobotu, kdy obě auta vyjela ve vysoké rychlosti od čerpací stanice ve Vinohradech. „Jeli na červenou, kličkovali v protisměru,“ řekl mluvčí policie Petr Vala.

Na jedné z křižovatek musela obě auta zastavit. Jakmile ale z tmavého SUV vyběhl muž, stříbrný sedan se okamžitě opět rozjel a vytvořil mezi auty vlastní jízdní pruh. V cestě mu pak stál jen motorkář čekající na zelenou.
Video
Video se připravuje ...

Dva mladíci se za plného provozu proháněli přes Brno v autech BMW, srazili motorkáře.. Policie ČR

Řidič stříbrného BMW (25) do něj najel, což motorkáře katapultovalo do vzduchu. Sedan vzápětí z křižovatky zmizel. Spolujezdec se mezitím vrátil do tmavého SUV a okamžitě pokračovali v pronásledování sedanu.

Rozdivočené řidiče zastavil až náraz do zaparkovaných aut v ulici Za Mostem. „U mladšího z mužů byl proveden test na alkohol s negativním výsledkem. Test u staršího z řidičů odhalil kokain a marihuanu. Aktuálně je stíhán pro těžké ublížení na zdraví. Není vyloučena překvalifikace na přísnější právní kvalifikaci,“ upřesnil Vala

Policisté žádají občany ohrožené řidiči obou aut, aby zavolali na linku 158. „Uvítáme samozřejmě i kamerové záznamy z palubních kamer projíždějících aut,“ dodal mluvčí policie.

Fotogalerie
12 fotografií