Policie zadržela partnerský pár, který na chatě v Horních Jirčanech u Prahy vyráběl a skladoval metamfetamin. Při prohlídce policisté nalezli mimo jiné přes 800 gramů červeného fosforu, ze kterého by bylo možné připravit přibližně 2,5 kilogramu metamfetaminu.

Druhý zadržený pár vyráběl a přechovával metamfetamin v rodinném domě v Praze 4 a na chalupě v Kytlici na Děčínsku. Také v tomto případě kriminalisté objevili chemikálie a komponenty pro výrobu drogy, dále 80 gramů metanfetaminu a 50 gramů látky, z níž se vyrábí droga efedrin.

Pátým zadrženým je muž, který vyráběl drogy v rodinném domě v Kouřimi na Kolínsku. Kriminalisté v domě našli varnu drog, další část komponentů určených k výrobě drog měl pětačtyřicetiletý muž ukrytou a zakopanou na zahradě.

Mezi zadrženými je i dvojice mužů, kteří vědomě poskytli partnerským párům prostory k výrobě drog. Kriminalisté všech sedm lidí obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za to jim hrozí vězení v délce od jednoho roku do deseti let.

Video
Video se připravuje ...

Policisté rozkryli síť dealerů drog. Policie České republiky

Fotogalerie
3 fotografie