Technická správa komunikací (TSK) loni na Smetanově nábřeží rozšířila chodník na východní straně a přidala cyklopruh, úprav se dočkaly i tramvajové zastávky. Nyní bude podle informací DPP pokračovat mezi ulicemi Národní a Betlémská pracemi na stožárech veřejného osvětlení a trakčního vedení a úpravami dráhových kabelů a kanalizace.

Výluka se bude týkat tramvajových linek 2, 17, 18, 24 a noční 93. DPP prací využije k údržbě kolejí a opravám asfaltových povrchů i dláždění a elektrického ohřevu výhybek. Náhradní autobusy nebudou zavedeny. O tomto víkendu pak bude zcela uzavřen dopravě úsek od křižovatky Smetanova nábřeží s ulicí Karoliny Světlé po křížení ulic Křižovnická a Platnéřská. Doprava bude vedena po objízdné trase přes Malou Stranu.

Tramvaje od soboty 15. dubna do půlnoci 24. dubna nepojedou ani v ulici Dukelských hrdinů mezi Strossmayerovým náměstím a Výstavištěm. Důvodem je demontáž železničního mostu, která je součástí rekonstrukce trati z Prahy na Kladno a Letiště Václava Havla. Náhradní autobusová doprava rovněž nebude zavedená.

DPP také v sobotu dokončí práce v Evropské ulici, kde v návaznosti na výstavbu nové tramvajové tratě na Dědinu od února přestavuje smyčku Divoká Šárka a rekonstruuje přilehlou trať. Do smyčky Divoká Šárka se tak od soboty vrátí tramvaje linek 20, 26 a 91.

Fotogalerie
7 fotografií