Při chůzi Prahou si člověk často nevšimne, jakou krásu skrývají vyšší patra domů, okolo kterých prochází. Nábřežní domy patří k nejhonosnějším v Praze. A není tomu jinak ani na smíchovském nábřeží. V posledních třech patrech sto let starého činžovního domu se skrývá podle žebříčku časopisu Forbes vůbec nejdražší byt v celé České republice.

Dechberoucí výhledy

Luxusní penthouse o výměře neuvěřitelných 1400 metrů čtverečních nabídne novým majitelům výhled na celou Prahu. A to doslova. K dispozici je hned osm teras, ze kterých se lze kochat pohledy na Pražský hrad, Národní divadlo, Tančící dům nebo do klidné zeleně petřínského vrchu. Luxusní výhledy zajistí kromě početných teras i mnoho oken rozličných tvarů, nechybí ani skleněné průhledy například ve stropu.

Wellness a obří garáž

„Pro pohodlí obyvatel je připraven soukromý výtah propojující tři hlavní úrovně prostoru, přístup do vstupního podlaží jednotky je centrálním výtahem na čip, který vede i do rozlehlého privátního suterénu. Ten je účelně rozdělen na „party room“ s barem z madagaskarského labradoritu ve tvaru cadillacu, společenskou místností a vinným sklípkem až na 1 000 lahví a na wellness s vyhřívaným bazénem s protiproudem a masážními tryskami, relaxační zónou, saunou a posilovnou vybavenou multifunkčními stroji,“ popisuje luxusní nemovitost realitní makléř Tomáš Blahuta, který má prodej na starosti.

V centru Prahy bývá velmi často problém s parkováním, s tím si ale budoucí majitel nejdražšího bytu v Česku rozhodně nebude muset lámat hlavu. V privátním suterénu je kromě „party roomu“ i rozlehlá garáž hned pro osm aut. „Bezproblémové parkování pro osm vozů zajišťuje podzemní zakladač, ke kterému je od výtahu přímý přístup,“ vysvětluje Blahuta.

Interiér i uspořádání lze upravit

Interiér je navržen tak, aby si ho budoucí majitelé mohli přizpůsobit co nejvíce k obrazu svému. Může zde tedy vzniknout separátní byt pro chůvu, případně celý prostor rozdělit na tři „menší“ byty. I tak by ale výměra každého z nich byla kolem 400 metrů čtverečných.

„Prostor lze rozdělit na firemní a obytné prostory, fantazii se meze nekladou. Zatoužíte po bazénu nebo posezení u krbu s výhledem na Pražský hrad či Národní divadlo? Vše je možné. Již dnes jsou v interiéru zcela unikátní prvky, například točité schodiště z oboustranného travertinu s ocelovým, ručně broušeným pásem a zábradlím z ohýbaného skla či příprava na zabudované akvárium. Světlý travertin na podlaze a obkladech haly je působivě zkombinován s černým Armani kamenem,“ popisuje luxusní interiér makléř. Detaily si majitel upraví podle svého vkusu.

Majitelům bude k dispozici i nonstop recepce s takzvaným concierge servisem. Ten zajistí například drobné opravy, úklid, případně třeba zalévání květin v době dovolené.

Fotogalerie
10 fotografií