Tým Red Bull natáčení až do poslední chvále tajil a fanoušci se o něm dozvěděli ze sociálních sítí teprve během středečního rána, kdy formule vyjela do ulic hlavního města. Ne každému se ale to, že se mohla prohánět po historickém centru, zamlouvalo. Na Karlově mostě nebo Hradčanském náměstí po ní například zůstaly fleky od pneumatik.

Právě před Pražským hradem se natáčení zúčastnila jednotka vojenské policie na motorkách. Policisté jeli v oficiální formaci s majáčky, ve které běžně doprovází například zahraniční delegace. „Účast Vojenské policie byla schválena ministrem obrany za účelem pozitivní propagace resortu obrany ve vztahu k veřejnosti,“ uvedla pro Radiožurnál mluvčí vojenské policie Nikola Rimkevič.

Potvrdila, že kompars pro natáčení policie dělala zdarma. Doplnila, že policisté byli ve službě a v průběhu natáčení si zdokonalovali své dovednosti. Dodala, že z natáčení vznikne spot týkající se České a Slovenské republiky, který se bude vysílat po celém světě.

Radní s tím nesouhlasili

Po natáčení se také ukázalo, že radní z magistrátu s tím, aby formule mohla jezdit po centru Prahy, už dříve nesouhlasili. Tým Red Bull podle radního pro majetek Jana Chabra (TOP 09) v žádosti o povolení natáčení na Karlově mostě nic o formuli neuvedl. „Praha 1 dala stanovisko, že s tím souhlasí, stejně tak památkáři a náš odbor to podepsal. V předmětu ale stálo, že jde o pronájem pro film. Kdyby se věděl skutečný účel, tak k tomu nedošlo,“ řekl serveru IDNES.cz.

Server také uvedl, že radní pro kulturu Hana Třeštíková (Praha Sobě) na čtvrtečním zastupitelstvu řekla, že organizátoři hlavní město oslovili už před koncem loňského roku. Odpověděla jim, že to nejspíš nepůjde, stejně se vyjádřil i radní pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě) i primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Pak podle Třeštíkové o formuli neslyšeli až do tohoto týdne.

Fotogalerie
5 fotografií