Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Food-Truck festival nebo dětské hrátky a veselí na Hradě: Kam o víkendu vyrazit v Praze?

/
  • Pražský hrad
    9. června 2023 ● 20:05

    Na své si o nadcházejícím víkendu přijde opravdu každý. Páteční večer začíná  Karlínské kino. V sobotu od 12:00 do noci se v Riegrových sadech chystají vinaři z celé republiky prezentovat svá vína. Celý den v neděli zase bude probíhat akce Karlínský Food-Truck Festival. Jak v sobotu, tak v neděli 2023 proběhne na Výstavišti Praha festival Maker Faire Prague - největší středoevropské setkání novodobých kutilů.

    Další konec pracovního týdne a další porce tipů Blesku, kam vyrazit o víkendu. Podle „Norů“ ze spolehlivého webu yr.no má sice v sobotu sprchnout, ale bude to podobná přeprška, jako v pátek. Potrvá od 11:00 do 15:00, zbytek dne bude jasno až polojasno. Teploty se vyšplhají k 23 stupňům Celsia. Neděle bude o poznání lepší než sobota. Skoro celý den bude svítit sluníčko, jen tu a tam přijde pár mráčků. Teploty se budou pohybovat kolem 24 stupňů Celsia. Pojďte si s Bleskem projet tipy, co dělat o víkendu!

  • 1.

    Pátek večer

    Páteční program na večer.
    Autor: Karlín Market

    V pátek 2. června odstartovalo Karlínské letní kino v prostorách parku na Karlínském náměstí. Návštěvníci se i další víkendy mohou těšit na příjemné posezení v lehátkách, víno, šampaňské a další drinky z místního baru. Nebude chybět ani pestrá nabídka něčeho malého k zakousnutí, na své si přijdou také milovníci popcornu. Budou se promítat kultovní filmy, jak z české, tak zahraniční produkce.

     

    Kde: Karlín Market, Karlínské nám. 316/7, Praha 8.
    Kdy: 20:00 až pozdě do noci.
    Vstupné: Zdarma.

  • 2.

    Sobota

    Sobotní dětský den.
    Autor: Pražský hrad

    Děti mají v sobotu o pestrý víkend postaráno. Prezidentská kancelář zve všechny malé i velké dobrodruhy na dětský den pod záštitou manželky prezidenta Evy Pavlové. V Královské zahradě budou na děti čekat zábavné i poučné aktivity, které připravily dětské spolky a neziskové organizace. Programem bude provádět kočka Micka. Na místě budou jak středověcí rytíři, tak současní vojáci předvádět vybavení a výcvik. Zaslouženou odměnou pak pro děti mohou být dřevěné kolotoče a vídeňské kolo na ruční pohon. Kdo bude na jednotlivých stanovištích sbírat razítka, může si odnést i malou pozornost.

     

    Kde: Pražský hrad, Praha 1.
    Kdy: od 10:00.
    Vstupné: Zdarma.

    Sobotní akce v Riegrových sadech.
    Autor: PARK Riegrovy Sady

    Od 12:00 až do noci pak mohou dospělí sami nebo s rodinami vyrazit do parku Riegrovy sady. Již počtvrté se na místě sjedou vinaři z celé republiky i specialisté na italské prosecco. Akce Víno a prosecco v PARKU Riegrovy Sady nabídne ochutnávky a prezentace široké palety vín a delikates. 

     

    Kde: Riegrovy sady, Praha 2.
    Kdy: 12:00 až pozdě do noci.
    Vstupné: Zdarma.

  • 3.

    Neděle

    Nedělní akce na Bořislavce.
    Autor: Bořislavka Centrum

    Bořislavka Centrum pořádá na Bořislavce den zábavy pro děti s názvem Šmoulové. Děti se mohou těšit na Šmouly v nadživotní velikosti. Po celém areálu centra budou rozmístěna herní stanoviště, jak venku na terasách, tak i uvnitř nákupní galerie centra. Na návštěvníky dokonce čeká minidiskotéka, tombola a od 16:00 koncert s písničkami Šmoulové Live Show.

     

    Kde: Bořislavka Center, Evropská 866/65.
    Kdy: od 11:00 do 17:00.
    Vstupné: Zdarma.

    Nedělní akce v Karlíně.
    Autor: Karlín Market

    Další akce potěší zejména dospělé. Karlín Market zve všechny na Karlínský food truck festival, který proběhne v neděli 11.6. od 11:00 - 20:00 na Karlínském náměstí. Návštěvníci se mohou těšit na nejkrásnější food trucky a přívěsy, které nabídnou jídla z moderní gastronomie. Celý den bude hrát DJ Hlava a vystoupí kapela Screwballs Rockabilly. Pro děti budou připraveny kreativní dílny a další doprovodný program. 

     

    Kde: Karlín Market, Karlínské nám. 3167/7, Praha 8.
    Kdy: od 11:00 do 20:00.
    Vstupné: Zdarma.

  • 4.

    Více dní

    Vikendová akce pro kutily.
    Autor: Maker Faire Česká republika

    O víkendu 10. - 11. června 2023 proběhne na Výstavišti Praha festival Maker Faire Prague, největší středoevropské setkání novodobých kutilů. Tento festival nabízí jedinečnou příležitost vidět a vyzkoušet si nejnovější vynálezy a projekty od nadšenců z různých oblastí, včetně robotiky, elektroniky, designu a umění. Návštěvníci se mohou těšit na více než 200 makerů a jsou pro ně připraveny různé workshopy, přednášky a soutěže. Vstupenky od stránkách festivalu. 

     

    Kde: Výstaviště Praha, Praha 7.
    Kdy:
    sobota od 10:00 do 18:00.
    neděle od 10:00 do 16:00.
    Vstupné:
    dospělý: 250 Kč
    studenti a senioři: 200 Kč
    děti 6 – 15: 35 Kč
    děti do 6 let: zdarma.

    Fotogalerie
    20 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy