Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Znásilnění malým přirozením, sekání prstů, nocleh u bankomatu: Největší šílenosti v případu smrti gurua Richarda

/
  • Zesnulý guru Richard měl podle svědectví, jež zazněla u soudu, blízko k satanskému číslu 666. To potvrdila i první známá fotografie Richarda, na které pózuje s SPZ právě s tímto číslem.
    8. června 2023 ● 05:00

    Záhadný případ „zoubkové víly“ z Kutné Hory, který od počátku dubna rozplétá Městský soud v Praze, je alespoň v Česku v mnoha ohledech naprosto nevídaný. Zubařka Magdalena Š. (32) společně se svou známou Irenou S. (65) v říjnu loňského roku ze světa sprovodily samozvaného léčitele Richarda Š. (†50), ten si ale podle jejich slov svou smrt přál, a navíc ženám namluvil, že po smrti jeho tělo samo od sebe zmizí. Richard podle nich figuroval jako vůdce šílené sekty, jejíž členové svého gurua poslouchali na slovo a za jeho léčitelské procedury mu platili tučné sumy. Magdalena, která s Richardem zhruba rok jako partnerka bydlela, léčitele popsala jako bezcitného tyrana a manipulátora. Nasvědčují tomu i výpovědi dalších svědků. Toho, co dosud u soudu zaznělo, by se člověk nenadál ani v otrlých filmech či románech.

  • 1.

    Reinkarnace Kata Mydláře a noha Vladimira Putina

    U soudu zazněla již celá řada podstatných detailů, nad kterými často zůstává rozum stát. Léčitel o sobě prohlašoval, že je reinkarnací Da Vinciho, nutil své stoupence podepisovat sliby vlastní krví, to ale zdaleka není to nejhorší, co u soudu padlo.

     

    Richard před svými „klienty“ vystupoval především jako samozvaný léčitel. Z výpovědí, které u soudu zazněly, vyplývá, že Richard radil celé řadě lidí s výživou, životním stylem a cvičením. V okruhu svých bližších stoupenců ale figuroval jako spirituální entita s nadpřirozenými schopnostmi. Některé z nich měl léčit pomocí dlaní, které přikládal na jejich hruď nebo záda po dobu dlouhých desítek minut.

    V okruhu těchto lidí podle výpovědi obžalované Ireny S. vystupoval jako někdo, kdo pochází z jiného světa a rád se přirovnával k různým postavám z historie. „Používal symbol Lucifera a číslo 666. On se považoval za Boha, současně Ježíše Krista. Používal slovo kolegové, tím myslel virtuální bytosti, se kterými spolupracoval, které ho regenerovaly a pomáhaly mu. Považoval se za bytosti, které tady byly v historii: za Imhotepa, kata Mydláře, da Vinciho a v současné době o sobě tvrdil, že je spoluinkarnací, takzvaně nohou Vladimira Putina. To znamená, že jedna duše slouží více fyzickým tělům současně. To tělo je noha, jako pavouk,“ vysvětlila ve své výpovědi Irena S.

    Video
    Video se připravuje ...

    Kutnohorská zubařka Magdalena Š. stanula před soudem kvůli podezření z vraždy (4. duben 2023). Daniel Šesták

  • 2.

    Záliba v autech a satanistické SPZ

    Všichni svědci, kteří s léčitelem Richardem měli co do činění, se ve svých výpovědích mimo jiné shodují na jedné věci. Richard měl milovat auta a svižnou sportovní jízdu, řadě z nich doporučil koupi určitého typu vozu. Pozoruhodné je, že pro Magdalenu s Irenou zvolil ten samý vůz, ve stejné bílé barvě, v jednom případě dokonce zvolil pro auto i speciální SPZ „666NINJA“. Celá skupina pak měla pravidelně vyrážet na společné vyjížďky v počtu dvou až čtyř aut.

     

    Kromě Magdaleny a Ireny, radil Richard s nákupem vozu také Jiřímu K., který na jednom z líčení vypovídal jako svědek: „Richard měl auta velmi rád a velmi dobře se v nich vyznal, nejraději měl japonské značky. Jednu dobu jsme jezdili jednou týdně na pravidelné vyjížďky. Většinou jsme někam vyjeli a šli jsme se tam projít,“ uvedl ve své výpovědi. Na dotaz Magdalenina obhájce Martina Bugaje, zda mu Richard radil také s vizuálními úpravami vozu, připustil, že se jím nechal inspirovat. „V té době jsem si na auto nechal dát srp a kladivo. To už jsem nechal odstranit, dnes už je to takové nevhodné, stejně jako SPZ 666PUTIN, tu jsem taky odstranil. Víceméně mi to poradil Richard, mně to přišlo jako dobrá recese,“ vysvětlil Jiří K.

    Léčitel Richard (50) pózuje s poznávací značkou "666 NINJA" před sportovním vozem, který si na jeho doporučení Magdalena i Irena pořídily.
    Autor: Blesk

  • 3.

    Sekání malíčků a podpisy krví

    Z některých svědectví o chování Richarda jde doslova mráz po zádech. Obžalované ženy i svědci se v zásadě shodují na tom, že od jisté doby začal být Richard podezřívavý a paranoidní. Právě v tomto období mělo docházet k největším hrůzám, které se v sektě odehrály. Magdalena v jedné ze svých výpovědí uvedla, že v jednom případě, kdy podezíral jednoho z členů sekty ze zrady, donutil dotyčného nelidsky zaplatit.

     „Mluvil o něm, jako o někom, kdo se mu postavil, tvrdil, že o mě měl zájem a tím ho zradil. Seděli jsme společně s Jiřím a další členkou sekty a Richard mě po telefonu instruoval, co mám Arnoštovi říkat. Říkal, že jej Arnošt zradil a jestli chce dokázat, že mluví pravdu, musí to sepsat a podepsat vlastní krví,“ vypověděla Magdalena.

     

    Ani tam se ale Richard údajně nezastavil, jednomu ze svých stoupenců měl po telefonu nařídit, ať si na důkaz věrnosti usekne malíček na noze. Magdalena pak měla za úkol článek prstu přivézt Richardovi. „Když jsem mu ho přinesla, řekl, že poprvé to udělá každý, ale že jestli mluví pravdu, udělá to i podruhé,“ řekla Magdalena. Stejnou výzvu měl pak Richard směřovat i k Jiřímu se slovy: „Tak co ty, uděláš to stejný?“ Jiří údajně neváhal a chopil se nože, načež jej Richard měl zarazit, že to není potřeba.

  • 4.

    Justiční stráž v šoku

    Některé výpovědi jsou evidentně silné kafe i pro členy justiční stráže. O životě s tyranem se u soudu rozmluvila také žena, která v jeho područí strávila společně s dcerou dlouhých 20 let. Na její žádost byla kvůli krutým a intimním detailům výpovědi ze soudní síně vykázána veřejnost.

     

     „Prožila jsem s ním 20 let náročného života plného týrání, ubližování a ponižování. Já o těch věcech nechci mluvit před veřejností, před novináři. Chci vám sdělit spoustu informací o tom, co jsem za ty roky zažila, spoustu intimních záležitostí, kdy nám ubližoval, kdy nás týral, kdy jsme utíkaly z bytu. My jsme zažívaly tak strašné věci, já o tom nechci mluvit před veřejností,“ zdůvodnila soudu svou žádost žena, která se svou dcerou v Richardově bytě nejspíš prožívala podobné hrůzy jako později Magdalena.

     

    Že její výpověď byla skutečně hrozivá, dosvědčil jeden z členů justiční stráže, který se po odchodu z místnosti při střídání s kolegy oklepal a pronesl: „Už jsem slyšel o pár mago*ech, ale tohle musel být fakt de*il“.

    Magdalena Š. u soudu (4. května 2023)
    Autor: Blesk.cz - Mária Rušinová

  • 5.

    Ojedinělý úsměv

    Ve spojení s Richardem svědci také často mluvili o jeho pedantství, co se týče úklidu. Podle výpovědi Magdaleny měl na své blízké často apelovat, aby na pořádek dbali. V souvislosti s tím pokládala svědku Jiřímu K. předsedkyně soudního senátu Daniela Sarah Sotolářová otázky, které se týkaly úklidových návyků, které při svém krátkém spolubydlení s Magdalenou dodržovali.

    Jeden z jejích dotazů konkrétně směřoval k tomu, zda on či Magdalena používali při úklidu Savo. „Používali jsme ho, snad každý používá k úklidu Savo, ne? Já si pamatuji už jako malý, že jsme doma měli Savo originál,“ odpověděl na dotaz předsedkyně soudního senátu Jiří K. Ta následně upřesnila, že její dotaz směřoval konkrétně na to, zda čistič používala Magdalena, přičemž si neodpustila menší poznámku: „Neptám se na to, jak je to v běžných českých domácnostech. Já třeba Savo nepoužívám, když už se mě na to ptáte.“ Vyslýchaného svědka Jiřího K. tato informace poněkud překvapila. „Nepoužíváte? No vidíte, my jsme ho vždycky používali, to klasické Savo, já nemám rád ty různé příchutě, vadí mi to čuchat,“ odvětil Jiří.

     

    Tato krátká výměna informací mezi vyslýchaným svědkem a předsedkyní senátu pobavila nejen celou soudní síň, dokonce i včetně obžalované Magdaleny. Ta se za celou dobu soudního řízení pousmála vůbec poprvé. Na každé jednání přichází s výraznými kruhy pod očima a po celou dobu jeho konání zpravidla upřeně hledí do země se smutným kamenným výrazem a nikdy nemluví nad nezbytný rámec toho, co je potřeba.

  • 6.

    Testování dvojí kvality potravin

     

    Podle svědka Jiřího K. léčitele Richarda také velmi trápila dvojí kvalita potravin v obchodech. Jiří mu proto podle svých slov čas od času recipročně přivezl potraviny z Německa. „Občas mi bylo hloupé nic nepřinést. Sem tam jsem mu přivezl nějaké medy, nebo Coca-coly z Německa, protože ty jsou kvalitnější než v Čechách. Tady je to druhovýroba a okrádají nás,“ prozradil svědek Jiří.

    Když jej obhájce Magdaleny Martin Bugaj požádal, aby vysvětlil, jak to podle něj a Richarda v Česku s kvalitou potravin je, Jiří K. se rozvášnil. „Jednou jsem dokonce psal do Coca-Coly, že mě štve, že do svých produktů začali dávat náhražku cukru. Stejně jako tatranky, dávají tam aroma, a to se nedá jíst. Já jsem jich dříve snědl klidně pět za den a od té doby, co mi změnili příchuť, se to nedá dát do pusy,“ vysvětlil Jiří.

     

    Když obhájce Martina Bugaje předsedkyně senátu upozornila, že to s projednávanou věcí nesouvisí, upřesnil svůj dotaz, zda Richard rozdíly v potravinách podle něj poznal. „On měl podle mě ty chutě vytříbenější než já. On to skoro vždycky poznal,“ uvedl Jiří K. Cílem některých jejich společných spanilých jízd byly ochutnávací pikniky, kde Richard dvojí kvalitu potravin demonstroval.

    Magdalena Š. u soudu 26. dubna 2023
    Autor: Blesk.cz - Jiří Koťátko

  • 7.

    Milost od otce

    Blesku se v minulosti také podařilo dohledat otce zesnulého léčitele a u soudu vypovídal jako svědek také Richardův syn. Podle jejich slov však Richard žádné kontakty s rodinou neudržoval, a s otcem měl dokonce být v rozepři.

     

    Když Blesk Richardova otce kontaktoval, nejprve nechtěl, aby se informace, které sdělil, dostaly na veřejnost, nakonec své rozhodnutí změnil. „Víte, co tam napište? Že prosím soud, aby dal té zubařce milost. Aby ji vůbec netrestal,“ šokoval otec zavražděného.

    Proč nechce, aby byla za smrt jeho dítěte potrestána? Sám býval také léčitelem, a jak se o něm roky traduje, prý vidí do lidí. „Ta paní od něj měla utéct. Škoda že jsem o jejich vztahu nevěděl. Vysvětlil bych jí to za pět minut,“ řekl pan Antonín. Se synem se nestýkali, nerozešli se v dobrém, neviděli se 16 let. S Magdalenou Š. se nepotkal a nezná ji. Stačil mu ale údajně pohled na její fotografii. „Vystudoval jsem vysokou školu. Znám anatomii a dokážu hodně poznat třeba jen z fotky,” vysvětlil Richardův otec. O léčitelských schopnostech svého dědy mluvil u soudu také Richardův syn. Podle něj se jednalo o běžnější způsoby léčby, jako například akupunktura.

    Otec mrtvého Richarda Š.
    Autor: Karel Kopáč, J. Koťátko

  • 8.

    Spánek u bankomatu

    Richard Š. manipuloval lidmi. Podle svědků verboval členy své sekty vždy podobně – prohlédl je: řekl jim, že jsou vážně nemocní a že musí hned začít chodit k němu na léčení a na setkání jeho společenství. Lidé mu absolutně věřili a posílali mu nemalé částky, na kontě měl v době smrti neskutečných 90 milionů.

     

    Jen Magdalena s Irenou mu měly v průběhu několika let celkem převést 37 milionů. „Ze svého podnikání jsem mu musela odvádět peníze, mohlo to být celkem 5,5 milionu. Jednou mi řekl, že musím vybrat 666 666 korun a dát mu je v obálce, abych zachránila svou duši. Jednou jsem čekala na půlnoc, kvůli překročení limitu, u bankomatu jsem usnula,“ popsala ve své výpovědi Magdalena.

    Irena S. muži poslala celkem zhruba 27 milionů korun, část z toho kvůli tomu, že měl Richard na svém účtu údajně lepší úrokový výnos. 10 milionů si od ní prý půjčil, ale nikdy je nevrátil. „Já jsem mu v průběhu let poslala miliony. S penězi nic moc nedělal, prostě je měl na účtu. Jaké je úročení na jeho účtu, jsem si nikdy neověřovala, mělo to být 6 až 7 %. Právně to nemám nijak ošetřené, že peníze na jeho účtu jsou mé. Nepředpokládala jsem, že by se něco stalo. Bylo to postavené na důvěře. Můj bankéř mi jednou v podstatě omylem prozradil, kolik má Richard na účtě, protože vysvětloval, že od jisté částky jsou jisté úroky. V průběhu dlouhých let jsem platila 500 kč za sezení, od roku 2019 mi vysvětlil, že jsem speciální a že pro převozníka potřebuje půl groše, aby mě přijal na druhou stranu, dělalo to 2000 korun,“ řekla soudu obžalovaná Irena.

  • 9.

    Znamení panny na zádech

    Richard měl v určitém období také Magdalenu přimět k tomu, aby v rámci seberozvoje pobývala na jím zvoleném bytě s jím vybranými lidmi. Podle její výpovědi Richard její spolubydlící po telefonu řídil a přikazoval jim různé věci, které s Magdalenou mají provádět.

    „Jednou Richard volal, že mám na zádech jizvy a že se mám svléknout, že se na to Jiří má podívat,“ vypověděla Magdalena (jedná se o Jiřího H., nikoliv o Jiřího K., jenž je zmíněn dříve v článku a který u soudu vypovídal 7. června, pozn. red.). Jizvy, které na zádech měla z jednoho z předešlých incidentů s Richardem, měl Jiří za úkol spojit fixem a sdělit mu, co tvar připomíná. „Chvilku spolu vedli nějaký rozhovor a Jiří pak přišel s tím, že je to obrácený trojúhelník, neboli kalich a že ten symbol znamená, že jsem ještě panna,“ uvedla Magdalena.

     

    Podle jejích slov si následně měl dotyčný kumpán celou situaci vyložit jako výzvu k sexu a trval na tom, že se musí svléknout. Magdalena jej tenkrát ze strachu měla poslechnout, ale nahá se schoulila pod peřinu a čekala, dokud neodejde. Richard jí ale měl  zpětně o několik měsíců později tvrdit, že se vše odehrálo zcela jinak. „Bylo mi řečeno, že jsem celou situaci vytěsnila. Že se se mnou Jiří vyspal, že mě potrhal a že jeho přirození je tak malé, že jsem to ani necítila a že jsem u toho spala. Richard mě přesvědčoval, že jsem byla těhotná a zařídil mi potrat,“ uvedla Magdalena ve své výpovědi.

    Fotogalerie
    87 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 13

fido2: A ve srovnání s Mašínem, který dostal metál...je neviňátko.

(13. 06. 2023 15:07)

fido2: Ale on si to evidentně zasloužil...

(13. 06. 2023 15:05)

doktormediciny: Hm no...Poslyste, ony tu mrtvolu neodklidil.Myslely ze zmizi...Ja bych to opravsu videl na pobyt na psychiatrii...

(08. 06. 2023 20:57)

hchkr: Obě jsou komediantky, dělají ze sebe blázny, aby je neposlali do vězení. Předem si to naplánovaly, asi se jim něco zvrhlo, to co udělaly, nebylo v obraně, ani v afektu.

(08. 06. 2023 13:03)

demon.hk: Je toto vůbec možné??? Ta paní by neměla sedět před soudem, ale být zavřená v blázinci. Protože každé její slovo odporuje zdravému rozumu!!!!!

(08. 06. 2023 12:55)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy