Podle Magdaleniných známých z Konic, kde žena žila a chodila na gymnázium, nikdy nepoznala svého otce. Mohlo právě to být jedním z důvodů, proč se nechala zmanipulovat 50letým Richardem? „Tužba dítěte po obou rodičích, zejména pak dcer po otcích, je silná a jedinečná. Otce milujeme, i když nás týrají, otce milujeme, i když s námi nežijí,“ popisuje Hroch s tím, že ženy, které měly tyranské otce nebo jimž bylo odepřeno naplnit jejich potřeby životem s láskyplným respektujícím otcem, mohou mít tendence přimknout se k extrémní náhražce otce-boha.

„A protože milujícího otce nelze nikdy nahradit, pak v tomhle nemají hranice a jdou po intenzitě prožitku, často do bolesti a úplného odevzdání se. Stejně jako je plně odevzdáno malé dítě dospělému rodiči,“ konstatuje Hroch a vysvětluje, proč se oběťmi tyranů často stávají inteligentní, vzdělané a racionální ženy.

Roky potlačovaná emotivita v tom zraněném a nikdy nenaplněném dítěti bobtná, kvasí pod maskou racionality a odborné profese. Jenže jednou to vyleze. Stačí souhra náhod, kdy se třeba vzdělaná racionální lékařka stane bezmocnou vůči nemoci matky či úmrtí babičky. Jindy mocná lékařka, najednou bezmocná, potká sadistického psychošmejda. Víme, že psychopati dokážou vyčenichat bolest a traumata druhých, a je to,“ líčí psycholog. 

Video
Video se připravuje ...

Zubařka Magdalena Š. přichází k soudu. (4. května 2023) Daniel Šesták

Cílem jsou vzdělaní a dobře zabezpečení

Sektám prý často propadají inteligentní a materiálně zabezpečení lidé. „Známe to už od Parcifalovy sekty. Ti predátoři cílí přesně na ně. Jde jim o bohaté, kariérně úspěšné oběti, ze kterých mohou něco vytřískat. Za dobrou kariérou se často skrývají letité mindráky. A ten predátor to vyčmuchá,“ vysvětlil Petr Hroch.

Fotogalerie
69 fotografií