Den před zahájením největšího pražského hudebního festivalu Metronome Prague uvedou organizátoři koncert na podporu Ukrajiny. Startuje už ve středu 22. června v půl 8 večer v Křižíkově pavilonu B na pražském Výstavišti. Na Ukrainian Freedom Voices vystoupí známé hvězdy ukrajinské populární scény. 

„Dramaturgie vycházela z popularity pozvaných umělců přímo doma na Ukrajině s cílem potěšit ukrajinské běžence, kteří momentálně pobývají v České republice a k živé hudbě ze své vlasti nemají žádný přístup,“ uvedli zástupci Metronome Festivalu v tiskové zprávě. Zároveň tak má české publikum příležitost poznat ukrajinskou populární hudebu.

Ukrajinské hvězdy

Hvězdou večera bude ukrajinská zpěvačka NK, známá také jako Nastya Kamenskykh. Na ukrajinské scéně je od svých sedmnácti let a na svém kontě má více než padesát různých prestižních ocenění. Na koncertu nebude chybět ani kapela Kazka nebo zpěvák známý jako Mélovin, objev.šesté řady ukrajinské verze soutěže X-Factor. Dále vystoupí interpret jedinečného hlasu Alekseev či zpěvačka Jerry Heil, jejíž songy rezonují hlavně na youtubu a nesmí chybět ani elektronické duo Tvorchi, hvězdy největších ukrajinských hudebních festivalů. Ukrajinský koncert podpoří i české hvězdy jako Michael Kocáb, Emma Smetana nebo Jordan Haj.

Koncert finančně podpoří válkou zasažené občany a instituce na Ukrajině. „V prodeji bude široká cenová škála vstupenek, ze kterých si návštěvníci mohou vybrat podle své vůle Ukrajinu finančně podpořit. Fanoušci, kteří si už zakoupili permanentku na Metronome Prague, získají na nákup vstupenky na Ukrainian Freedom Voices slevu 250 korun. Stejnou sumu ušetří při koupi permanentky na Metronome Prague majitelé vstupenky na Ukrainian Freedom Voices. Speciální výzva pro štědré dárce nabízí jako balíček deset vstupenek na ukrajinský koncert“ řekli zástupci. 

Pátý ročník největšího pražského hudebního festivalu byl původně plánován na rok 2020, kvůli celosvětové koronavirové pandemii se koná až letos. Třídenní festival startuje 23. června. Vystoupí zde světové hvězdy Nick Cave & The Bad Seeds, Beck a Underworld. Zastoupení na festivalu budou mít i umělci z české scény. Fanoušci se mohou těšit na Lenku Dusilovou, Mig 21, Tata Bojs, Mňágu a Žďorp, Čechomor nebo Alice s Danem Bártou. 

Fotogalerie
40 fotografií