Hned z několika představení mohou na silvestra vybírat diváci, kteří si zvolí některou ze scén Městských divadel pražských. Od 15:00 a od 19:00 hraje Divadlo ABC Příběh retrofila, hudební komedii s písničkami z 60. let o výletech do časů, kdy klukům rostly dlouhé vlasy a láska nebyla sprostým slovem, jak uvádějí autoři. Divadlo Komedie uvede od 17:00 taneční inscenaci Lenky Vágnerové Gossip o pomluvách, fámách či dezinformacích, kterou charakterizuje slogan Drb je rychlejší než světlo.

Divadlo Rokoko pak nachystalo dvě uvedení bláznivé francouzské komedie Premiéra mládí o tom, jak se dvě stárnoucí dámy vzbouří proti konvencím a chtějí si na „stará kolena“ ještě užít nějakou legraci. V komedii napsané pro Annie Girardotovou hrají Jitka Smutná a Dana Syslová, lístky ale už jsou také rozebrané.

Na silvestra má vyprodáno také Divadlo Palace i Divadlo Na Fidlovačce. Den před silvestrem ale nuselská scéna hraje komedii Tučňáci na arše, která podle inscenátorů pobaví dětské i dospělé diváky. Vypráví o tom, jak trojice tučňáků odmítne při velké potopě vstoupit na Noemovu archu pouze ve dvojici, jak je určeno každému druhu, a třetího přítele opustit.

Na silvestra také už svá představení vyprodalo Studio Dva - a to hned třikrát s inscenacemi Sex pro pokročilé a Brouk v hlavě, Divadlo Bez zábradlí s komedií Jistě, pane premiére a Divadlo Radka Brzobohatého s titulem Řádí jako tajfun.

Kde je na silvestra ještě volno?

Vstupenky lze ještě sehnat na několik černodivadelních představení na scény Ta Fantastika, Divadlo Metro a Divadlo Image. Ti, kdo si stačili koupit lístek do Divadla v Celetné, zažijí již 30. prosince oslavu silvestra s Divadelním spolkem Kašpar. Zahraje Kašpar James Band, herci zazpívají oblíbené songy a návštěvníci si také zatančí. Diváky láká na své dekadentní krásky také Pražské burleska do divadla Royal a Rock Opera uvede poslední den v roce premiéru hororové opery Frankenstein.

Do divadla Palace mohou diváci zavítat 30. prosince, kdy se od 15:00 a 19:00 hraje komedie Marka Camolettiho Manželský poker. V paralele ke známé karetní hře hrají Jiří Langmajer, Daniela Šinkorová, Adéla Gondíková nebo Andrea Kerestéšová.

Vážná i moderní hudba

Silvestr v Praze nabízí koncerty vážné hudby, třeba v bazilice sv. Jiří, v kostele sv. Jiljí, v kostele Nejsvětějšího Salvátora, v Klementinu či v Obecním domě. V kině Lucerna bude přímý přenos galakoncertu Berlínské filharmonie a Stavovské divadlo uvede galavečer s áriemi z Mozartových oper. Oslavit poslední den v roce je možné také s kapelou Dan Reed Network v Paláci Akropolis nebo formací ABBA.CZ v Divadle Hybernia. V Jazz Docku se bude až do rána hrát jazz, soul, pop i funk, v Redutě zazní to nejlepší z jazzu druhé půlky minulého století v podání Lee Andrewa Davisona, přezdívaného Český Ray Charles.