Novoroční úklid Prahy po silvestrovských oslavách proběhne na poměrně rozsáhlém území v centru. Na pravém břehu Vltavy se uklidí plocha o rozloze 134 tisíc metrů čtverečních, na levém břehu to bude lokalita o velikosti 41 tisíc metrů čtverečních. Do akce se dostane 100 pracovníků ručního čištění, více než 30 strojů a další technika.

Pokud to okolnosti dovolí, začne strojní úklid ve 3:00 ráno na Václavském a Hradčanském náměstí a na dalších klíčových lokalitách, kde bývají oslavy největší. Na ostatních místech se předpokládá zahájení prací nejpozději o dvě hodiny později.

„V případě, že nezačne sněžit, skončí hrubý úklid nejpozději v deset hodin dopoledne a všechny komunikace budou dočištěny maximálně do 17 hodin. Pokud Prahu zasype sníh, může se úklid protáhnout až o 48 hodin. Při této variantě počítáme i s průběžným odvážením sněhu na náplavku Na Františku, kde se budou odstraňovat nečistoty,“ uvedla k plánům tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

V ulicích Prahy 1 se kvůli očekávanému náporu lidí i odpadků rozmístí také 12 dalších kontejnerů. Šest kusů bude na Václavském náměstí, dva na Staroměstském náměstí a po jednom v Křižovnické, Havelské, Mostecké ulici a na Malostranském náměstí.

Fotogalerie
9 fotografií