Mánesův most

Letošní show nabídne pět obrazů, kdy každý symbolizuje jednu etapu revoluce 1989. Příběh je přitom retrospektivním vyprávěním, kdy postava otce sděluje svoje osobní zážitky a zkušenosti z té doby své desetileté dceři. V hudebním doprovodu zazní mimo jiné Modlitba pro Martu a melodie písní Rolling Stones a Beatles

Pokud chcete mít co nejzajímavější výhled a zároveň chcete být blízko centru, kam si můžete skočit na svařák nebo něco dobrého k jídlu, rozhodně doporučujeme vydat se na jeden z pražských mostů přímo pod Letnou. Jedním z nich je i Mánesův most.

Mánesův most
Autor: Google maps

Čechův most

Další z možných mostů, ze kterých je skvělá podívaná na rozzářenou oblohu, je Čechův most. Většina mostů by totiž měla být navíc i ozvučena. Takže si to užijete nejen po obrazové, ale i hudební stránce.

Čechův most
Autor: Google maps

Štefánikův most

Třetí z mostů, které nabízí nejkouzelnější výhled na nebe nad Letnou, je Štěfánikův most. Odtud si těch 10 minut a 52 vteřin, po které bude ohňostroj trvat, zaručeně užijete. Navíc město plánuje zhasnout veřejná osvětlení, takže to bude stát za to.

Štefánikův most
Autor: Google maps

Dvořákovo nábřeží

Velmi působivým místem bude jednoznačně i Dvořákovo nábřeží. Zvuková aparatura má být totiž  umístěna na křižovatce Čechova mostu a Dvořákova nábřeží.

Dvořákovo nábřeží
Autor: Google maps

Petřínské sady

Novoroční ohňostroj můžete spojit i s pořádnou procházkou na kopec zamilovaných. I na Petříně totiž uvidíte světelnou show na nebi. Hudební aparaturu tady sice neobjevíte, ale můžete si kdekoli jinde po Praze naladit Hitrádio City 93,7 FM, které ji bude v daný okamžik vysílat.

Petřín
Autor: Google maps

Vrch Vítkov

Když už vám doporučujeme spojit podívanou s výšlapem do kopce, kromě Petřína se můžete vypravit na Vítkov, odkud je také skvělá podívaná směrem k Letné. A stejně tak jako u předchozího tipu, doporučujeme vám  naladit si rádio, abyste si užili audio-vizuální show se vším všudy.

Vítkov
Autor: Google maps

Riegrovy sady

Poslední podívanou z kopce, kterou vám doporučujeme, je svah v Riegrových sadech, který bývá v létě plný Žižkovanů a Vinohradských, kteří se tu opalují a odpočívají po práci. A tak, pokud jste místní, není důvod váhat. Pokud nebude mlha, světelnou show si užijete i tady.

Riegrovy sady
Autor: Google maps

Pařížská ulice

A když se vrátíme zpět pod kopec, tak není od věci sledovat ohňostroj ze Starého Města, nebo přímo z Pařížské ulice, odkud bude jeden z nejhezčích výhledů. Osvětlení by měla být zhasnuta na Dvořákově nábřeží, nábřeží Edvarda Beneše, Alšově nábřeží, Kosárkově nábřeží, části Mánesova mostu a dokonce i v Letenských sadech.

Pařížská ulice
Autor: Google maps

Letenské sady

Posledním tipem jsou samotné Letenské sady. Tady se můžete těšit na speciální osvětlení metronomu. Hodinu před zahájením se tady navíc spustí odpočítávání. Vše pak odstartuje zvukovým efektem, který upozorní celou Prahu patnáct minut před zahájením velké show. Další budou následovat deset minut předem, pět a jednu minutu, aby ani nedoslýchaví Pražané nic nezmeškali.

Letenská pláň
Autor: Google maps

Dopravní omezení v Praze

Aby byl novorční ohňostroj co nejzajímavější podívanou pro co největší počet lidí, řidiči i pasažéři městské hromadné dopravy musí počítat s jistým omezením. Pro pěšáky doporučujeme využít namísto tramvají metra. Počítejte s uzavřením od 16:00 do 18:30 hodin těchto komunikací:

Dvořákovo nábřeží uzavřou v úseku Štefánikův most až náměstí Jana Palacha, dále pak dojde k uzavření nábřeží Edvarda Beneše v úseku Klárov až Štefánikův most, neprojedete ani přes Čechův, Mánesův, ani Štefánikův most a most Legií.
Automobily se nedostanou ani do Pařížské ulice v úseku ulice Bílkova a náměstí Curieových. Dále pak bude uzavřena ulice 17. listopadu v úseku náměstí Jana Palacha a náměstí Curieových.

Provoz tramvají (Mánesův a Čechův most, pravobřežní komunikace od Národního divadla po náměstí Curieových) bude přerušen v 17:30 hodin. Na Štefánikově mostě a mostě Legií bude komunikace řízena operativně podle situace ve spolupráci s Policií ČR.

Takhle bude vypadat novoroční ohňostroj 2018.
Autor: koláž Blesk.cz