Poprvé speciální vůz přijede do Satalic ve čtvrtek 28. března, a to od 17:00 do 17:20 na křižovatce ulic Trabantské a Za Školkou. Odtud se přepraví na křižovatku ulic K Radonicům a K Rybníčku, kde stráví čas mezi 17:30 a 17:50. Do Satalic se vůz pro svoz nebezpečného odpadu vrátí v sobotu 15. června. Do Trabantské se vypraví už v 10 hodin ráno, a v ulici K Radonicům pak zavítá v 10:30. Naposledy pro rok 2019 do Satalic vůz přijede ve středu 25. září vpodvečer. V Trabantské postojí od 17:00, a do ulice K Radonicům pak přijede v 17:30.

Nová firma, nový kontakt

Oproti loňským rokům bude letos službu k odvozu nebezpečného odpadu zajišťovat nová firma, konkrétně společnost Aquatest, kterou vybrala Rada hlavního města. Tyto služby by podle uzavřeného výběrového řízení měla zajišťovat až do roku 2021. Z toho důvodu se mění i kontaktní telefony na obsluhu svozových vozidel. Na aktuality či podrobnosti se tak budete moci ptát na tel. číslech: 601 389 243 a 731 451 582.

Co je nebezpečný odpad?

Do vozidel pro svoz nebezpečného odpadu patří mnohé logické, ale i nečekané předměty. Zbavovat se do nich můžete například chemikálií, pesticidů, umělých hnojiv, čisticích prostředků nebo starých a nepoužitých léků. Dále do nich patří například zářivky, rtuťové tonery, prakticky veškerá domácí elektrotechnika či pyrotechnika.

Vozy jsou zároveň také určeny například pro vypálený a již dále nepoužitelný kuchyňský olej nebo výrobky z azbestu. Nemrznoucí směsi, lepidla, repelenty, výrobky z PVC, dehet či dokonce železniční pražce – to vše lze v rámci třídění a svozu považovat za tzv. nebezpečný odpad.