Událost, kterou by si nikdo nepřál zažít. Dlouho se z ní budou vzpamatovávat studenti, pedagogové, kolemjdoucí, však ale také rodiče, příbuzní nebo blízcí těch, kteří bezprecedentním řáděním vraha trpí nejvíce.

Na svědomí má 17 obětí. 14 usmrtil právě na náměstí Jana Palacha. Zároveň ale podle policistů usmrtil i vlastního otce v Hostouni, v Klánovicích nenechal naživu mladého tatínka s jeho dvouměsíční dcerkou. Mohlo obětí být méně? GIBS prošetřuje zásah policistů v budově na náměstí Jana Palacha.

V souvislosti se střelbou na filozofické fakultě v současné době analyzujeme veškeré informace a intenzivně komunikujeme s policií. Dále vyhodnocujeme podněty, které dostáváme od veřejnosti,“ sdělila ve středu Novinkám mluvčí inspekce Ivana Nguyenová.

Zmatečná evakuace?

Ačkoliv je zřejmé, že policisté udělali vše možné, aby zabránili zraněním, úmrtím, na sociálních sítích se vyskytlo video ze zásahu, během kterého policisté evakuují studenty na náměstí před školou. Video se stalo předmětem rozsáhlých diskuzí. Krátce před jeho koncem totiž zazní výstřel ze střechy a vypukne chaos. Všem je najednou jasné, že nejsou v bezpečí, jak si mysleli.

Fotogalerie
63 fotografií