S pětiletým trestem ve čtvrtek od Městského soudu v Praze odešel Michal V., který se přiznal ke znásilnění čtyřletého chlapečka. Stalo se tak minimálně ve dvou případech, když mu matka nezletilého poškozeného svěřila na hlídání. „V úmyslu dosáhnout svého sexuálního uspokojení mu sahal na penis. V prvním případě, když si nezletilý sahal na penis, mu navrhl, aby přišel k němu, a když to nezletilý učinil, hladil jej rukou přes tepláky na penisu,“ uvedla státní zástupkyně Jana Murínová v obžalobě. Tím ale ani zdaleka svůj chtíč neukojil.

„V druhém případě se k němu nezletilý při sledování pohádky otočil tak, že měl zadek na jeho klíně. Obžalovaný se jej dotázal, zda na něj může sahat, když nezletilý svolil, začal rukou masturbovat jeho penis po dobu asi 20–30 minut, čímž mu způsobil erekci. Dále nepokračoval, jelikož mu nezletilý sdělil, že už chce spát. Načež jej odnesl do postele, kde mu penis ještě dvakrát políbil,“ pokračovala státní zástupkyně. Když jeho jednání vyplynulo na povrch, šel se obžalovaný muž raději sám udat na policii.

Soud měl původně schválit dohodu o vině a trestu, jejímž obsahem bylo Michalovo doznání a dvouletý trest. To předseda soudního senátu ale odmítl. Nebylo to totiž zdaleka poprvé, co se obžalovaný Michal V. podobného jednání dopustil. Ten si podle svých slov závažnost svého jednání uvědomuje, jak ale sám řekl, uhlídat se mu činí velký problém.

„Ten chtíč je daleko větší“

„Stalo se to, protože mám pedofilní poruchu. Měl bych se dětem vyhýbat, ale porušil jsem to, protože mě matka poškozeného požádala, jestli bych jí nepomohl s hlídáním, a já jsem prostě neodolal a souhlasil. Souhlasil jsem, i když jsem věděl, že to nejde kočírovat, že ten chtíč je daleko větší,“ nechal se slyšet Michal V. Obžalovaný muž v současné době podstupuje léčbu v Bohnicích, dříve se léčil i v jiných ústavech.

Za zneužívání malých chlapců byl Michal V. v minulosti odsouzen již dvakrát. Poprvé mu soud udělil roční trest s tříletou zkušební dobou, když se v roce 1999 otíral o penisy nezletilých chlapců. Podruhé si vysloužil tříletý trest, když mezi lety 2011 a 2012 sedmiletého chlapce zneužil minimálně ve dvanácti případech. Mimo jiné mu měl hladit úd až do své ejakulace, a jednou jej měl dokonce vzít i do svých úst. Vyšetřovatelé u Michala V. také zajistili nespočet videí a fotek s nahými nezletilými chlapci.

Státní zástupkyně nakonec s obhajobou uzavřela dohodu o vině a trestu s pětiletou sazbou, tedy na spodní hranici zákonné trestní sazby. Součástí trestu je také ústavní sexuologické léčení a poškozenému chlapci je muž povinen uhradit 40 tisíc korun jako náhradu nemajetkové újmy. Pro Michala V. bude také platit zákaz pracovat na pozicích, kde by přišel do styku s nezletilými dětmi.

Fotogalerie
4 fotografie