Příspěvek plný odpudivých výhrůžek nenechal chladnými pražské policisty, kteří kvůli němu dopadli pachatele pisálka. „Ty chcíplotino,“ píše v něm. „Ty si zasloužíš i s ostatními na šibenici, zastřelit, jako to dělali nacisti!!!! Celou vládu vystřílet, rozumíš, ty bezpáteřní svině??? Čeká tě kulka, dočkej času jako husa klasu.“

V kadenci zlostných slov šel pak muž ještě dál. „Nase*te si všichni mocipáni!!! A PČR, vy jste k čemu ku*va!!!! Prodejné děvky jste!!! Mám vás plné zuby.“ Jak moc přestřelil, se dotyčný dozvěděl do 24 hodin od zveřejnění příspěvku.

Tak dlouho totiž trvalo policistům, než muže vypátrali a dopadli. „Sdělili jsme mu podezření z trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. V případě odsouzení mu hrozí až 3 roky vězení,“ sdělili policisté prostřednictvím twitteru.

Pro iDnes.cz pak policejní mluvčí Jan Daněk upřesnil, že podobných textů měl muž na svědomí více. „Nebyl to jeden politik, ale více lidí. Proto jsme to anonymizovali,“ uvedl bez toho, aniž by zmínil konkrétní jména politiků.

Fotogalerie
5 fotografií