Pražský Radotín se 30. srpna 2020 pohroužil do smutku. Kolem půl druhé hodiny totiž ve Strážovské ulici došlo k hororovému incidentu, který měl za následek smrt porodní asistentky Blanky. Její manžel Jiří ji v jejich společném domově pobodal – žena stihla utéct na ulici. Její muž ji však dohonil a před zraky sousedů jí stihl zasadit ještě několik ran! Svým zraněním podlehla.

„K incidentu došlo ve Strážovské ulici mezi manželi. Zraněná žena utekla na ulici, kde byla resuscitována lidmi z okolí, nicméně tato resuscitace nebyla úspěšná,“ řekl Blesku tehdy policejní mluvčí Jan Daněk. Útočníka zadrželi přivolaní policisté z místního oddělení Radotín. Později u soudu vyfasoval 16 let za vraždu.

Nevěra

Muž se u soudu ke svým činům přiznal. Přesto doufal ve shovívavost soudu a proti původnímu rozsudku se odvolal. Na podzim 2022 mu Vrchní soud trest potvrdil. V odůvodnění, proč vraždil, u soudu zaznělo, že svou manželku dlouhodobě podezíral z nevěry.

Sebevražda

Podle informací zpravodajského serveru Aktu.cz spáchal Jiří Ž. v plzeňské věznici sebevraždu. Že věznici skutečně během uplynulého víkendu navštívil koroner, potvrdila Blesku mluvčí Vězeňské služby ČR Markéta Prunerová.

Mohu potvrdit, že 24. června došlo k sebevraždě odsouzeného muže, ročník 1956, ve věznici v Plzni. Událost je aktuálně v šetření Policie České republiky ve spolupráci s vnitřními orgány Vězeňské služby PČR,“ sdělila Prunerová. Podle informací Aktu.cz se muž na své cele oběsil. Na místo byla sice neprodleně zavolána sanitka, avšak než stihla dojet, bylo již pozdě.

Video
Video se připravuje ...

Insta Crime Podcast: Temná minulost věznice Leopoldov. Šílená vzpoura jako z filmu Blesk TV

Fotogalerie
34 fotografií