Podle zdroje Blesku si šel Roman v úterý ráno zakouřit na piazzettu, tedy na náměstí Václava Havla. „V osudnou chvíli stál opřený o zábradlí, když blízko něj procházel jiný člověk a zavadil o něj. Ať už to bylo úmyslně, nebo neúmyslně, ztratil rovnováhu a spadl z velké výšky přímo na betonový chodník,“ svěřil Blesku v úterý zdroj z divadla s tím, že vše by mělo být zaznamenané na kamerách městské policie.

Video
Video se připravuje ...

Zadržení podezřelého ze smrti Romana z Národního divadla. (18. dubna 2023) Policie ČR

Případ si převzala mordparta. Ještě v úterý vpodvečer kriminalisté dorazili i s figurínou zpátky na místo, odkud se Roman zřítil, a pokoušeli se dál přijít celému případu na kloub.

Podle agentury Aktu.cz pak později ve večerních hodinách policisté zadrželi podezřelého muže. S pouty na rukou ho převezli do cely předběžného zadržení, kde strávil noc. Zadržení podezřelého Blesku ve středu ráno potvrdila i policie. „V souvislosti s případem včerejšího pádu muže v Divadelní ulici zadrželi kriminalisté prvního policejního obvodu podezřelou osobu. Případ si převzali detektivové z oddělení vražd. V současné chvíli provádíme standardní úkony trestního řízení,“ uvedla Siřišťová.

Zadržení podezřelého

Později ve středu uvedla, že kriminalisté muže (28) obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupež. „V případě odsouzení mu hrozí až 18 let za mřížemi. Zároveň podali podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ řekla mluvčí Blesku bez bližších podrobností. Loupež je v trestním zákoníku charakterizována jako čin, při němž někdo užije proti jinému násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci. Pokud v takovém případě způsobí dotyčnému smrt, hrozí mu až 18 let vězení. Je tedy zřejmé, že útočník chtěl Romana okrást.

Zda tak skutečně učinil a co případně mu sebral, policisté nekomentovali. Ještě nějakou dobu poté, co k bezvládnému muži přijeli, však kriminalisté neznali jeho totožnost, je tak pravděpodobné, že u sebe neměl peněženku s doklady. 

Policisté zároveň zveřejnili video, na kterém je zadržení podezřelého muže zachyceno. Detektivové k němu přijeli v civilním autě s majáčkem, zatímco on v klidu seděl na tramvajové zastávce. Dva kriminalisté bleskurychle vyběhli z auta, muže popadli, dali mu ruce za záda a povalili ho na zem. Pak už ho převedli do auta a převezli na policejní stanici.

Video
Video se připravuje ...

Smrt muže v Divadelní ulici (18. dubna 2023) Blesk.cz - David Malík

Fotogalerie
44 fotografií