Od letošního listopadu zdobí Jiřího, jenž v Praze působí jako policista hlídkové služby, výstavku prestižní ocenění, kterého dosahují jen ti nejlepší z nejlepších. V Mistrovství Evropy v naturální kulturistice a fitness, které se konalo v Karlových Varech, totiž ve své disciplíně neměl konkurenci. Získal zlatou medaili v kategorii Mens Physique Novice.

„Na ME se nominoval v rámci Mistrovství České republiky, které proběhlo o tři týdny dříve v Českých Budějovicích. Tam se umístil na 2. místě v kategoriích Mens Physique Novice a Mens Physique Open a zajistil si tak účast na pozdějším Mistrovství Evropy,“ uvádí mluvčí Policie CŘ Jan Rybanský.

„Právě v prvně jmenované kategorii se českému policistovi podařilo zvítězit mezi dalšími deseti závodníky, kdy na druhém a třetím místě byli borci z Francie a tak mohla v Karlových Varech zahrát česká hymna,“ dodává mluvčí. Nešlo o jediný počin, kterého se Jiřímu podařilo dosáhnout. Z další kategorie - Mens Physique Open, si totiž odvezl stříbrné místo.

A další cenné kovy mohou následovat. Jiřího kariéra je teprve v rozletu, brzy bude mít možnost svou sbírku ještě rozšířit. A to na doslova domácí scéně. „Další jeho sportovní zastávkou totiž bude Mistrovství světa 2022 pořádané v Praze,“ uzavírá mluvčí.

Fotogalerie
12 fotografií