Před tímhle mužem zákona se musí mít padouši obzvlášť na pozoru! Policista Filip Rotter (22) ve svém vyrýsovaném těle totiž skrývá přímo obří sílu - a má na to i „papír“! Na mistrovství světa v silovém trojboji, tzv. powerliftingu, které proběhlo koncem října v polské Pabianice, získal hned dvě zlaté medaile. 

Při silovém trojboji se soutěží, jak už název napovídá, ve třech disciplínách - silovém dřepu, benchi a mrtvém tahu. V průběhu dne se vyšvihl na první příčky žebříčku a úspěch korunoval poslední disciplínou, mrtvým tahem. V tom totiž Filip ve své juniorské kategorii do 23 let a do 90 kilogramů trhl v rámci trojboje světový rekord, když se mu podařilo zvednout činku o váze 330 kilogramů! Zlatou medaili tak měl v kapse.

Po trojboji pak měl dva dny na to, aby se pořádně zklidnil a zkusil štěstí v mrtvém tahu znovu, tentokrát jako v samostatné disciplíně. Dokonce se dobrovolně posunul do vyšší váhové kategorie, ani tam však neměl konkurenta a získal druhé zlato. 

Tím ale jeho zlaté tažení neskončilo! „V sobotu 6. listopadu pak proběhl další závod, tentokrát Mistrovství České republiky v mrtvém tahu v Hošťálkové. I z něj si mladý borec přivezl dvě zlaté medaile. Jednu za vítězství ve své kategorii a druhou jako absolutní vítěz v kategorii junior,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Další zlato!

Letos v dubnu pak Filip bodoval znovu, opět v silovém trojboji, a to v Nitře na Mezinárodním mistrovství Slovenska a Česka. „Pražský borec soutěžil v kategorii junior do 90 kg, kde ve špičkově obsazeném závodě a velké konkurenci zapsanými pokusy v dřepu 310 kg, tlaku 160 kg a v mrtvém tahu 310 kg nakonec urval skvělé 1. místo,“ popsal mluvčí. V rámci absolutního umístění mezi všemi váhovými kategoriemi v juniorech navíc obsadil třetí místo.

Jeho kolegové jsou na jeho úspěchy právem hrdí. „Rádi bychom mu tímto poděkovali za výbornou reprezentaci a těšíme se na jeho další sportovní úspěchy,“ dodal Rybanský. 

Dámy, které by si na vyrýsovaného muže zákona brousily zuby, mají ale smůlu - Filip je totiž zadaný. Jeho přítelkyně byla na mistrovství v Nitře s ním a v průběhu všech disciplín mu zapáleně fandila.

Video
Video se připravuje ...

Policista Filip Rotter bodoval na Mistrovství Česka a Slovenska v silovém trojboji. Policie České republiky

Fotogalerie
16 fotografií