Žena vyrazila v září nakoupit do jednoho z obchodů na pražském Chodově. Když vyšla ven, ztratila náhle rovnováhu. Od pádu ji zachránil neznámý „gentleman“, který bleskurychle přiskočil a podepřel ji. Žena mu děkovala a dvojice se dala do řeči, načež žena svého zachránce pozvala do bytu na kafe.

To, co se stalo pak, nejspíš vůbec nečekala. „V obývacím pokoji ji měl muž srazit na zem a pokusit o znásilnění. Poškozená se aktivně bránila a křičela. Následně do pokoje vstoupil její invalidní manžel, čehož se pachatel lekl a z bytu utekl,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Kriminalistům se podařilo zajistit kamerové záznamy, které zachycují zatím neznámého muže – s ním by potřebovali hovořit, mohl by jim pomoci případ objasnit. „Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ žádá Daněk. Od září dosud se muže nepodařilo ztotožnit, proto se policisté rozhodli s prosbou o pomoc obrátit na veřejnost. Za znásilnění hrozí pachateli až desetileté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté pátrají po muži, který se v bytě na Chodově údajně pokusil znásilnit ženu. (září 2021) Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií