Na podezřelé chování „povedeného“ párečku upozornila strážníky žena, která byla svědkem okrádání důchodců. Strážníci vyjeli do Počernické ulice v pondělí po poledni, kde našli podezřelého muže a ženu s dvouletým dítětem. Seděli na autobusové zastávce Sídliště Malešice, podle svědkyně měli nabízet kolemjdoucím pochybné předměty, přičemž se zaměřovali převážně na seniory. 

Když zahlédli hlídku, snažili se rychle odejít. „Strážníkům řekli, že se ničeho nedopustili, žádné doklady u sebe nemají a na zjištění totožnosti nebudou spolupracovat. Přitom se stále snažili odejít,“ uvedla mluvčí městské policie Irena Seifertová. 

Snaha o útěk

Hned nato se oba začali vymlouvat. Žena prý musela rychle domů přebalit dítě, muž měl údajně psychické problémy. Při čekání na státní policii, kvůli zjištění totožnosti, se muž snažil opět vzít roha. Hlídka ho však zpacifikovala a nasadila pouta.

Zmatku se snažila ihned využít žena, která popadla kočár a snažila se utéci pryč. Neměla šanci, strážnice ji v útěku zabránila. „Následně bylo zjištěno, že se 29letá žena nachází v mezinárodním pátrání a 29letý muž v evidenci hledaných. Případ si na místě převzali policisté,“ dodala Seifertová. 

Video
Video se připravuje ...

Šmejdi v Tachově: Zásah týmu Blesku! Redakce