K incidentu došlo v úterý v brzkých ranních hodinách, kdy partičku cizinců, kteří hyzdili Hlávkův most, nahlásil ohlašovatel na policii. „Policisté z oddělení hlídkové služby druhého policejního obvodu přijeli během několika minut, ale na místě se již nikdo nenacházel,“ líčí policejní mluvčí Lucie Drábková.

Strážci zákona se ale nevzdali tak lehko, jak by se mohlo zdát, a začali prohledávat okolí. Přitom na partičku podezřelých osob narazili. „Jednalo se o pět mladíků, cizí národnosti, a čtyři z nich v ruce drželi plátěnou tašku, ze které vykukovaly spreje,“ uvádí mluvčí. „Oznamovatel byl s mladíky konfrontován a potvrdil, že právě tuto skupinku osob viděl sprejovat na zeď. Následně na to se všichni k činu doznali, policisté je zadrželi a eskortovali na místní oddělení policie k provedení dalších procesních úkonů.“

Celé pětici teď hrozí pěkný průšvih. „Zeď u Hlávkova mostu se nachází v památkové zóně a pro mladíky to znamená přitěžující okolnost v soudním řízení,“ upozorňuje Drábková. Pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci hrozí dotyčným až pět let vězení.

Fotogalerie
4 fotografie