Obvinění využili toho, že se ženy ve své domovině nacházely ve špatné finanční situaci. Podařilo se jim nebožačky přesvědčit, že je tady čeká zářná kariéra společnic. Samozřejmě bez poskytování sexuálních služeb. Realita byla ale jiná.

„Ženám po příletu do Česka ihned odebrali doklady a pod pohrůžkami či dokonce za použití násilí je nutili k různým činnostem,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová. Úkoly měla trojice rozdělené.

Rozdělené role

„Mladší z mužů zajišťoval organizačně a finančně takzvaný nábor a dopravu osob ze zahraničí. Dále ženy vozil na předem domluvená místa za účelem provozování prostituce a vybíral od nich vydělané peníze,“ popsala Raindlová.

Druhý byl provozní erotického klubu. Od něj dostávaly ženy pokyny, co je jejich práce. „Též zajišťoval telefonickou i osobní komunikaci se zákazníky,“ doplnila Raindlová.

Peníze odevzdávaly

Žena pak zajišťovala inzerci jak děvčat, tak klubu na různých erotických portálech. „Poškozené ženy odevzdávaly veškerý svůj výdělek za poskytnutí sexuálních služeb obviněný,“ doplnila mluvčí.

Klub fungoval minimálně v průběhu loňského listopadu a poté od konce letošního června do současnosti. Oba muži skončili ve vazbě, u ženy bylo zvoleno jiné opatření, uvedla policie bez bližší specifikace. Na případu pracovali naši i zahraniční policisté.

VIDEO: Slovenská policie tvrdě zasáhla před několika lety proti gangu kuplířů s nezletilými dívkami.

Video
Video se připravuje ...

Slovenská policie tvrdě zasáhla proti gangu kuplířů s nezletilými dívkami. Police SR