Honosná romská svatba se konala v létě v restauraci 100dola u Klatov. Temperamentní hosté se na terase dostali do křížku s mužem ze sousedství. Došlo k hádce a potyčce. Když Lukáš P. uviděl, že se k němu sbíhají další svatebčané, dal se na útěk. Jenže cestou upadl na zem.

Přiznala se

Trojice svatebčanů David Kováč (25), Marek Bažo (21) a Dušan Godla (18) ho začali mlátit. „Střídavě ho kopali a sevřenými pěstmi ho bili do horní části těla, především do hlavy,“ řekla státní zástupkyně Barbora Marešová.

Útočníci se u soudu k činu přiznali s tím, že toho litují a uzavřeli se státní zástupkyní dohodu a vině a tresty. Bažo a Godla dostali za ublížení na zdraví a výtržnictví pětiletou podmínku a Kováč si odsedí 34 měsíců ve vězení. Ze soudní síně odešli s úsměvem, hrozilý jim 3 až 10 let vězení.

Na oko oslepl

Lukáš P. (43) utrpěl při útoku vážná zranění. Měl otřes mozku, tržné rány na těle, podlitiny, odřeniny a tříštivou zlomeninu nosních kůstek. Kromě toho měl krvácení do spojivek obou očí, krevní výrony obou víček a další zranění.

Záchranka ho převezla do nemocnice v Klatovech a odtud putoval na oční kliniku Fakultní nemocnice v Plzni. Ani specialisté mu oko nedokázali zachránit a na pravé tak oslepl.

VIDEO: Hromadná rvačka na českobudějovickém sídlišti Máj.

Video
Video se připravuje ...

Policie shání svědky hromadné rvačky na českobudějovickém sídlišti Máj. Twitter/Policie Čr

Fotogalerie
6 fotografií