Událost, kdy mercedes se zahraniční registrační značkou projel v Plzni parčíkem a zaparkoval „na hulváta“ přímo u pláže Košuteckého jezírka, lidem hnula žlučí.

Na sociální síti se strhla vlna kritiky. „Drzost, strašné, co si to vůbec dovolí. Myslí, že můžou vše,“ komentovali. Řidič ale nevyvázl bez trestu.

Až k vodě

„Byla mu na místě udělena pokuta. Jelikož byla v řádu tisíců, doufáme, že už se jeho jednání nebude opakovat,“ uvedla za městskou policii Tereza Schliková.

Druhého experta, který dojel k jezírku autem stejné značky, čeká správní řízení. „Stačilo pár metrů a mohli se svými vozidly vjet třeba rovnou do vody mezi právě koupající se návštěvníky," dodala Schliková.

Cizinci i našinci

Nutno dodat, že obdobné excesy nejsou cizí ani našincům. Naposledy projeli mezi rekreanty na dekách v Grebaštici u chorvatského Šibeniku až k moři. Aby teréňák hezky rovně na kamenité pláži stál, podložili jedno z kol pořádným šutrem. Pak se osazenstvo vyvalilo k vodě a užívalo mořské klima.

Reakce se na sítích objevily vzápětí. Dokonce našim krajanům diskutující přiřkli titul nejhorších turistů roku. „Jejich parkování neřeší dopravní policisté, ale přístavní velitelství,“ uvedli. Nezbývá než věřit, že se jedná o ojedinělé úlety jednotlivců.

VIDEO: Scénka z loňského léta: Škoda Kodiaq zapadla na oblázkové pláži v Chorvatsku.

Video
Video se připravuje ...

Škoda Kodiaq zapadla na oblázkové pláži v Chorvatsku. TikTok

Fotogalerie
37 fotografií