„Obdrželi jsme několik poznatků, na základě kterých se nám podařilo oba mladistvé podezřelé ztotožnit. Po provedení dalších úkonů, bude případ předán kolegům do Plzně,“ uvedl pražský policejní mluvčí Jan Rybanský a všímavým lidem poděkoval.

Incident se odehrál 9. června po osmé hodině večer, kdy si v Plzni přisedli dva výtečníci ve vlaku do Prahy ke své oběti a dali se s ní do řeči. Záhy mladíci začali probírat bílé boty Nike Air Force, které měl kluk na nohou. Jeden z dvojice z nich byl tak nadšený, že si je chtěl vyzkoušet.

Dej sem boty!

„Poškozený to neviděl jako dobrý nápad a odmítl,“ uvedl Rybanský. Jenže tím si pořádně zavařil, dvojice začala vyhrožovat, že jestli boty nesundá, dostane pěstí.

„Poškozený ve strachu o své zdraví boty půjčil, ale zpět už je nedostal. Po příjezdu do stanice Smíchovské nádraží mladíci z vlaku vystoupili a dali se na útěk,“ doplnil Rybanský. Oloupenému nezbylo než nazout boty jednoho z lupičů, které ve vlaku zbyly, a vyrazit na policejní služebnu.

Stihl ještě pohotově pořídit fotku jednoho z útočníků i s uloupenými botami. Čtenáři ho poznali a policisté tak dvojici dopadli.

VIDEO: Pumpař přemohl lupiče.

Video
Video se připravuje ...

Pumpař přemohl lupiče. Policie České republiky