Mladší expert předvedl začátkem týdne strážníkovi dohlížejícímu na městský kamerový systém scénu jak z grotesky. Před kamerami si to štrádoval plochou parkoviště plzeňské Správy veřejného statku, kde končí hlavně odtažené vraky vozů.

U vybraných aut cosi kutil. Na odchodu ho s kořistí zadržela hlídka strážníků. „Měl pod tričkem schované dvě registrační značky. Ty, jak uvedl, odmontoval z jednoho z odstavených vozidel,“ řekla Tereza Schliková z městské policie. Strážníci nenechavce předali policistům. Ukázalo se, že značky sebral ze dvou aut, na krku má přestupek.

Dírou v plotě

Opakování na sebe nenechalo čekat. V areálu parkoviště se v polovině týdne objevil další drzoun (41). Toho ale registrační značky nezajímaly. Korzoval plochou s igelitkou v ruce a záhy se začal hrabat v motoru odstavené felicie.

I pro něj si dojeli strážníci. „Sdělil jim, že si vystřiženým otvorem v plotě přišel pro alternátor,“ dodala Schliková. Na místo tak opět dorazili i policisté, kteří si „montéra“ převzali do péče. Ukázalo se, že nekradl poprvé, v minulosti už byl ta to i odsouzený. Teď mu hrozí až tři roky v base.

VIDEO: Pražští policisté během několika minut dopadli muže, který se vloupal do zaparkovaného vozidla, aby ukradl mobil.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté během několika minut dopadli muže, který se vloupal do zaparkovaného vozidla, aby ukradl mobilní telefon. Policie České republiky