Dva muži vstoupili na pozemek seniora koncem června, v tu dobu právě seděl před svou chatou, kde bydlí, a povídal si se svou známou (48). Gauneři vůbec na nic nečekali, k muži přistoupili a začali ho bít. „Opakovaně jej oba muži udeřili do hlavy a dalších částí těla, a to i za pomoci teleskopického obušku, a dokonce i francouzské hole, kterou jeden z nich měl u sebe z důvodu vlastní zdravotní indispozice. Po muži požadovali, aby jim sdělil, kde má schované peníze,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Zarážející je, že hned vzápětí se k mužům, místo, aby zavolala pomoc, přidala i známá poškozeného - společně s útočníky prohledávala chatu a hledala peníze. „Nakonec se jim podařilo nalézt tašku, v níž měl napadený přibližně dva tisíce korun. Jako ,suvenýr‘ si z chaty navíc odnesli i atrapu pistole a airsoftovou pistoli,“ uvedla mluvčí.

Výčet zranění, která stařeček při útoku utrpěl, je šokující: měl mnohačetná poranění na hlavě a především v obličejové části, muži mu způsobili několik zlomenin obličejových kostí, pohmožděniny a vážné zranění oka, které si vyžádalo akutní operační zákrok, bez jehož provedení by mu hrozila ztráta zraku.

Kriminalisté trojici zadrželi během jediného dne. Všichni tři byli obviněni z trestných činů loupež a porušování domovní svobody, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v délce až patnácti let.