Muže kriminalisté zadrželi v noci z pondělí na úterý, ve středu si vyslechl obvinění z hrůzného činu. Přiznal se, motivem měly být partnerské neshody.

„Bylo zahájeno trestní stíhání pro zločin vraždy a předpokládám podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ potvrdil pro Blesk.cz státní zástupce Martin Rykl.

Video
Video se připravuje ...

Na Rokycansku našli tělo mrtvé ženy, byla brutálně ubodána. (22. května 2023) Blesk - Romana Vébrová

Soudní pitva odhalila, že žena by vražedný atak ani při okamžité pomoci nepřežila. „Měla devět bodných ran v horní části hrudníku. Vražedný nástroj, nůž, byl vhozen do rybníka,“ uvedl kriminalista Ladislav Sluka. Nůž podle policistů nepocházel z domu zavražděné, pachatel si jej přinesl.

Brutálně ubodaná

Tragický příběh se začal odvíjet v pondělí, kdy žena nedorazila do práce. Kolegové se po nízačali shánět. Nakonec ji před druhou hodinou odpoledne našli u ní doma zkrvavenou příbuzní. „Lékařka na místě konstatovala úmrtí,“ uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Bylo zřejmé, že nebohá oběť zemřela násilnou smrtí. Případ si převzali kriminalisté.

Místními hrůzný čin otřásl. „Byla to slušná paní, pracovala tady, prý jí měl někdo ubodat, ale jak to bylo, nevíme,“ shodli se hned v pondělí lidé, kteří postávali v hloučku na ulici. Kriminalisté ještě v noci dopadli podezřelého, přítele zavražděné. Pokračovalo pátrání po vražedné zbrani. Prohledávali břehy místního potoka, nakonec nůž vylovili z rybníka.

Fotogalerie
11 fotografií