Incident se odehrál v březnu loňského roku na radnici třetího plzeňského obvodu. Matka s dcerou chtěly proplatit očipování psa. Když se dozvěděly, že musí k veterináři a zvíře přihlásit a zaplatit za něj poplatek, strhla se mela.

„Mladší z žen chytila pracovnici za vlasy, tlačila jí hlavu k zemi a pak s ní praštila o zeď. Když se úřednice postavila na nohy, druhá žena ji ještě silou strčila do zad,“ uvedl podle serveru Novinky.cz státní zástupce.

Strkanice na chodbě

Podle úřednice ženy rozčílilo, že mají nechat psa označit na veterině, přihlásit zvíře na úřadě a zaplatit za něj poplatek. „Rozčilovaly se, že jsou na dávkách a nemají na to peníze. Láteřily na systém, to už jsem se zvedla a otevřela dveře kanceláře s tím, že tohle opravdu nevyřešíme,“ popisovala napadená žena.

Na chodbě konflikt vygradoval. „Mladší mě hodila na zeď, spadla jsem do židlí. Volala jsem o pomoc. Když jsem se zvedla, starší mě prudce strčila a začala křičet, že jsem ji napadla,“ uvedla úřednice. Ta skončila s poraněnou krční páteří v pracovní neschopnosti.

Obžalované: Křičela, že jsme špíny

Obě ženy se hájí, že se jen bránily. „Křičela, že jsme špíny a ať vypadneme, že nemá čas se s námi vybavovat. Při odchodu z kanceláře dala dceři zezadu dvě facky do hlavy a začala řvát, že je parchant a že s ní takhle mluvit nebude,“ tvrdila u soudu matka Květoslava B.

Na chodbě prý vše pokračovalo. „Napřáhla pěst, tak jsem ji za tu ruku chytla. Nato mě čapla pod krkem, kde jsem měla vývod z průdušnice. Volala jsem o pomoc. Když z kanceláří začali vycházet další zaměstnanci, dala rychle ruku k tělu a stála v pozoru jako voják,“ tvrdila starší z obou obžalovaných žen. Soud bude pokračovat výslechy svědků.

VIDEO: Rvačka žen na floridské benzince.